Románia: pontot szerzett a Sepsi, de megóvja a meccset a 2016-os bajnok

Vágólapra másolva!
2017.10.15. 19:38
Gól nélküli döntetlennel kezdte az alapszakasz visszavágóit a Sepsi OSK a román labdarúgó-élvonalban, hazai pályán a 2016-os bajnok Astra Giurgiu ellen.

Az első félidőben csapkodó játék folyt a brassói pályán, mindkét csapat kizárólag a centerekre felívelt labdákkal tudta le a támadójátékot. Ez a Sepsinek ment valamivel jobban, mert Patrick Petre szögletei és megindulásai a bal szélen okoztak némi zűrzavart az Astra tizenhatosán belül, de kaput eltaláló lövésig csak Fülöp István jutott, ő is nagyon kiszorított helyzetből. Patrick Petre szögletei és megindulásai a bal szélen okoztak némi zűrzavart az Astra tizenhatosán belül, de kaput eltaláló lövésig csak Fülöp István jutott, ő is nagyon kiszorított helyzetből.

A játékrész legfeszültebb pillanatait a világítás meghibásodása okozta, jó tíz percig állt a játék, amíg újra útjára indulhatott a labda. A szentgyörgyi csapatnak nem először gyűlik meg a baja a brassói reflektorokkal, két héttel ezelőtt, az FCSB ellen, a bemelegítésnél sötétedett el a stadion. Most viszont a szünetben újra kialudtak a fények, újabb tíz perccel növelve meg a játékosok pihenőjét.

Ebből az Astra jött ki jobban, amely teljesen átvette a játék irányítását, és folyamatos nyomás alatt tartotta a szentgyörgyi védelmet. Főleg a cserecsatár, Serge Nyuiadzi volt veszélyes, de sem a lövése, sem az egyéni akciója nem fogott ki a szezonban először védő Bogdan Miron kapuson.

A Sepsi OSK csak egyszer jött ki a szorításból, de akkor Nikolics a meccs legéleterősebb lövését küldte a giurgiui kapura, amelyet azonban hárított a bolgár válogatott Plamen Iliev. A végét hiába nyomta meg az Astra, a Sepsi OSK védelme ezúttal nem hibázott, és a székelyföldi csapat pontot szerzett a dobogóra esélyes együttes ellen. A 24 pontos Astra ezzel továbbra is a 4. helyen áll, míg a Sepsi (11 pont) maradt a 12. helyen.

A mérkőzés után az Astra edzője, Edward Iordanescu bejelentette, hogy óvnak, mert a szabály szerint a világítás másodszori meghibásodása esetén a bírónak le kellett volna fújnia a meccset, és a vendégcsapatnak kellene ítélni a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel.

ROMÁNIA
Liga 1, 14. forduló
Sepsi OSK–Astra Giurgiu 0-0

Az élmezőny: 1. CFR 32 pont, 2. FCSB 29, 3. CSU Craiova 29, …12. Sepsi OSK 11.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik