Románia: megmenekült a csődtől Miriuta klubja, a CFR

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.30. 15:29
Több mint két év után kikerült a csődvédelmi eljárás alól a román labdarúgó-élvonalban szereplő CFR 1907 Cluj, amelynek vezetőedzője Miriuta László (Vasile Miriuta).

A kolozsvári együttes kedden kapta a hírt, miután a csődvédelmi eljárásokra szakosodott illetékes helyi különbíróság jogerősen döntött az ügyben. Első fokon a bíróság elutasította a CFR kérését, amit most felülbíráltak másodfokon.

A májusban véget ért román élvonal rájátszása nyomán a negyedik helyen végzett együttes a 2018–2019-es idényben sem szerepelhetett volna a nemzetközi kupasorozatban, ha kedden is kedvezőtlen döntés született volna a bíróságon számára.

A kolozsvári együttes negyedik helyezésével elnyerte a jogot, hogy nemzetközi kupában szerepeljen, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai szerint ahhoz, hogy ez ténylegesen lehetővé váljon, már tavaly május végéig le kellett volna zárulnia az ellene zajló csődvédelmi eljárásnak.

Iuliu Muresan, a klub elnöke kedden kijelentette: a kedvező bírósági ítélet lehetővé teszi, hogy nagyobb költségvetéssel rendelkezzen a csapat a következő idényben, és a játékoskeret erősítését jelentette be. Muresan szerint Miriuta is marad, aki a román sajtó szerint távozását fontolgatta, amennyiben a CFR nem került volna ki a csődvédelmi eljárás alól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik