Románia: gyönyörű gólt lőtt a Sepsi veteránja – videó

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 19:58
Szinte teljesen kicserélt csapattal vágott neki a román labdarúgó-élvonal tavaszi idényének a Sepsi OSK, amelynek kezdőjében kilenc télen igazolt játékos – köztük a Videoton korábbi szélsője, Filipe Oliveira – kapott helyet a temesvári ACS Poli elleni pénteki, 1–0-ra megnyert találkozón.

A meccs nagy részében a szentgyörgyiek kezdeményeztek, míg a temesváriak kaput eltaláló lövés nélkül játszották végig a 90 percet. A kapu előtt viszont sokáig erőtlenek voltak a Sepsi OSK támadói, az első félidőben csak Oliveira lövésében volt erő, de Curileac temesvári kapus jól zárta a rövid sarkot.

A szünet utáni percekben volt a legnagyobb a hazai nyomás, Kuku azonban sem lábbal, sem fejjel nem tudott betalálni, és Viera is a kapusba lőtt. A 69. percben Eugen Neagoe a védekező középpályás Gorrin helyére beküldte a csatár Hadnagy Attilát, ami döntőnek bizonyult: a 38. életévében járó veterán szentgyörgyi támadó a hajrában egy pontos kapáslövéssel megszerezte a győztes gólt csapatának.

A GYŐZTES GÓL (a Steaua–Dinamo felirat senkit se zavarjon meg – ez bizony a Hadnagy-gól)

Sikerével a Sepsi OSK 18 ponttal feljött a táblázat 12. helyére, míg a 26 pontos Temesvár maradt a kilencedik.

Mivel a sepsiszentgyörgyi stadiont még mindig nem hitelesítették a hatóságok, a székelyföldi csapat Ploiesti-en fogadta ellenfelét, a 2011-ben átadott Ilie Oana-stadionban. A meccset így alig néhány száz, többnyire székelyföldi szurkoló tekintette meg, viszont a két csapat kiváló minőségű gyepen futballozhatott.

ROMÁNIA, Liga 1, 23. forduló
Sepsi OSK–ACS Poli Timisoara 1–0 (Hadnagy 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik