Románia: a kupagyőztes Craiova hódította el a Szuperkupát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 21:42
null
A Craiova játékosai emelhették a magasba a Román Szuperkupát (Fotó: Facebook/Universitatea Craiova)
A kupagyőztes Universitatea Craiova nyerte meg a Román Szuperkupát, mivel gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel legyőzte a bajnok CFR-t. Ez volt az első mérkőzés, amelyet az Európa-bajnokság után rendeztek a bukaresti Nemzeti Arénában.

 

A közel 30 fokos bukaresti melegben óvatos futballt játszott a két csapat, a Craiova többet birtokolta ugyan a labdát, de helyzetekig nem tudott eljutni. Kapura a „direktebb”, gyorsabb támadásokat vezető CFR volt a veszélyesebb, Runar Mar Sigurjonnsón tizennyolc méteres, lapos lövése után a labda kevéssel ment mellé, majd Gabriel Debeljuh az üres kapu torkában hajszállal maradt le Ciprian Deac beadásáról. Az első félidő egyetlen craiovai lehetősége Marius Constantin szöglet utáni fejese volt, de a labda elment a bal alsó sarok mellett.

A Craiova a szünet után még passzívabban játszott, de a CFR támadásaiban sem volt átütőerő, az egyetlen komolyabb lehetőségnél Valentin Costache fejelt futtából mellé. A kapusoknak így csak a szétlövésben akadt dolguk, amelyre az utolsó percben három játékost is becserélt Marinosz Uzunidisz, az Universitatea görög edzője: Gustavo Vagenin, Valerica Gaman, és Jovan Markovics egyaránt belőtte a maga tizenegyesét, miként Alexandru Cicaldau is, miközben a CFR-től két, félidőben beállt játékos, Alexandru Paun és Bilel Omrani is hibázott.

A Craiova története során először nyerte meg a trófeát, miközben a kolozsváriak Szuperkupa-mérlege négy-négy győztes és vesztes mérkőzésre módosult.

ROMÁN SZUPERKUPA
CFR–Universitatea Craiova 0–0 – 11-esekkel 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik