Román Szuperkupa: kikapott a CFR, óriási gól döntött – videó

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 21:30
null
A hajrában szerzett góllal nyert a Viitorul (Fotó: gsp.ro)
A Szuperkupáért vívott mérkőzéssel szombat este megkezdődött a 2019–2020-as romániai futballszezon: a kupagyőztes Viitorul 1–0-ra legyőzte a bajnok kolozsvári CFR-t a ploiesti-i Iie Oana Stadionban vívott csatában.

Mindkét csapat az előző szezonban bevált játékosokra épített: az erdélyieknél senki sem volt kezdő a hat friss igazolás közül, a konstancai csapatban is csupán egy, de Gabriel Iancu korábban már játszott a tengerparti együttesben. Gheorghe Hagi, a Viitorul menedzsere ráadásul az U21-es Európa-bajnokságon szerepelt öt játékosát nem nevezte a találkozóra, köztük Ianis fiát sem.

Az első fél órában a Viitorul birtokolta és járatta a labdát a CFR térfelén, de a tizenhatos előtt mindig elakadtak a támadásai. A CFR edzője, Dan Petrescu menet közben alakította át csapata szerkezetét, és amikor fél óra után a jobbszélső, Ciprian Deac bement középre, csapara letámadása azonnal hatékonnyá vált. Szünet előtt két hatalmas helyzetet is kihagyott a bajnok: Bilel Omrani csúsztatott fejese alig ment mellé, majd közeli lövését bravúrral védte Tordai Árpád.

A második félidő is hasonlóan indult, a Viitorul kezdeményezett, de a nagyobb helyzetek kolozsvári oldalon adódtak. Tordai előbb Deac, majd Andrei Muresan fejesét hárította, a túloldalon a csereként beálló Andreas Calcan lapos lövését kellett kitolja Giedrius Arlauskis, a CFR hálóőre, majd Mihai Bordeianu mentésénél kezezést és büntetőt reklamáltak a Viitorul játékosai.

A mérkőzés egyetlen gólja némileg váratlanul érkezett a 86. percben: Andrei Artean csapott le egy rövid kolozsvári felszabadításra, és 30 méterről kapásból, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.

Az időkrízisbe kerülő CFR a végjátékban kapusát is felvitte az ellenfél kapuja elé, és a 94. percben meg is volt az esélye az egyenlítésre, de Deac lövése után a jobb kapufáról levágódó labdát a vonalon el tudta csípni Tordai.

A Viitorul története során először nyerte meg a Szuperkupát, az alig tíz éve alapított klubnak a 2017-es bajnoki cím és a tavaszi kupagyőzelem után ez a harmadik trófeája. A CFR-nek nincs ideje búslakodni, hiszen vasárnap már Kazahsztánba repül, az Asztana elleni keddi Bajnokok Ligája-selejtezőre.

ROMÁN SZUPERKUPA
CFR–FC Viitorul 0–1
(Artean 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik