Marca: Kroos minden idők legjobb német középpályása – Matthäus

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 17:23
null
Matthäus szerint Kroos minden idők legjobb német középpályása (Fotó: AFP)
A spanyol Marcának adott exkluzív interjút a korábban a magyar válogatottat is irányító Lothar Matthäus. A német legenda Diego Maradonáról, Toni Kroosról, Lionel Messiről és a közelgő világbajnokságról is beszélt.

 

Jó barátok voltunk Diegóval. Nem beszéltünk sokat, de megértettük egymást, és jól éreztük magunkat együtt, néha megittunk egy sört is. Mindannyiunknak hiányzik, különleges ember volt. Amikor láttam a hírekben, hogy elhunyt, nagyon megrendített. Alig néhány hónappal volt idősebb, mint én. Megdöbbentő, túl fiatalon hagyott itt minket” – nyilatkozta a MarcánakLothar Matthäus.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya 25 vb-mérkőzésen lépett pályára a válogatottban, és ezzel abszolút csúcstartó. Lionel Messi 19-nél jár, tehát megelőzheti Katarban, erről és a vb-esélyeseiről is beszélt a 150-szeres német válogatott: „Örülök, hogy én tartom ezt a rekordot már huszonnégy éve, de ha Leo megelőz, én leszek az első, aki gratulál neki. Rajongója voltam Maradonának, most rajongok Messiért, különösen azért, amit Barcelonában elért. Párizsban eddig nem a tőle megszokott formát hozza, de talán ő eljuttathatja Argentínát oda, ahova Maradona 1986-ban. Németország az egyik favorit Argentínával, Spanyolországgal és Franciaországgal együtt… Hat vagy hét esélyes lehet, Brazíliát is ide sorolnám. Mindig vannak meglepetések, és ez a világbajnokság más lesz, mint az eddigiek, a játékosok legjobb formájukban lesznek. Jobb lesz mint a nyári vébék.”

Az aranylabdás szakember honfitársáról, Toni Kroosról nagyon jó véleménnyel van:„Fantasztikus játékos, legutóbb az európai Szuperkupán láttam játszani. Azt mondanám, hogy ő minden idők legjobb német középpályása. Elég csak megnézni, milyen címeket nyert, ő a legjobb. Megnyerte a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel és a Real Madriddal is, bajnoki címeket nyert mindkét csapattal, és persze ott a világbajnoki cím. Nagyon intelligens, precíz játékos, aki mindig jó döntéseket hoz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik