Puskás-díj: Dél-Koreában nagyon büszkék az elismerésre

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 18:02
null
Szon Hung Min (középen) gólt ünnepel azon a bizonyos 5–0-s, neki utóbb Puskás-díjat hozó mérkőzésen (Fotó: AFP)
Zsóri Dániel tavalyi győzelme után mi, magyarok pontosan tudjuk, micsoda büszkeséget érezhetnek most Dél-Koreában, miután a Tottenham támadója, Szon Hung Min kapta meg a Puskás-díjat a Burnley ellen szerzett góljáért. A hírről az összes nagy országos portál beszámolt, és a The Korea Herald mellett a The Korea Times sportrovata, valamint a korea.net is hangsúlyozza, hogy a huszonnyolc éves futballista első koreaiként és második ázsiaiként nyerte meg az év góljáért járó rangos elismerést.

„A díj hatalmas örömmel és büszkeséggel tölti el a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő dél-koreai népet, egyúttal bizonyítja, hogy az ország futballja megérdemli, hogy a világ odafigyeljen rá” – idézi a The Korea Herald Pak Jag Vu kulturális és sportminiszter közleményét. A lap emellett feleleveníti az immár tizenkettedik alkalommal átadott díj történetét, hozzátéve természetesen, hogy azt Puskás Ferencről, a magyar válogatott és a Real Madrid egykori klasszisáról nevezték el.

Hi Don Jung (Fotó: www.aips.com)
Hi Don Jung (Fotó: www.aips.com)

Hi Don Jung, a dél-koreai sportújságíró-szövetség elnöke és az AIPS vezetőségi tagja a Nemzeti Sportnak nyilatkozva méltatta a Tottenham futballistáját, kiemelve, mennyire sokat jelent az országnak ez a siker.

„A díj megnyerésével jó esélye van arra, hogy ő legyen Ázsia futballtörténetének valaha volt legjobb játékosa – ecsetelte Hi Don Jung.– Már akkor sejteni lehetett, hogy sokra viszi, amikor a Hamburgtól a Leverkusenhez igazolt, de igazán akkor vált klasszissá, amikor harmincmillió euróért szerződtette a Tottenham. Korábban is voltak az országnak nagyszerű labdarúgói, mint a Manchester Unitedet erősítő Pak Dzsi Szung vagy a Bundesligában játszó Csa Bum Kun, de Szon Hung Min túlszárnyalja őket, és igazi világklasszisként növeli az ország hírnevét. Már háromszor választották meg Ázsia legjobb futballistájának, és a szövetség is hangsúlyozta, hogy a gólerős, fáradhatatlan játékával és a mosolyával gyorsan a szurkolók kedvence lett.”

A DÍJAZOTT GÓL (megtekintés átkattintással)




NÉHÁNY KOREAI HONLAP KÉPERNYŐFOTÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik