Puskás Akadémia: az Atlético szerette volna leigazolni Dzsudzsákot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 12:44
null
Molnár Levente (Fotó:pfla.hu)
A Puskás Akadémia az NB III-as csapatának kapusedzőjével, Molnár Leventével készített interjút, amiben többek között beszélt az Arab Emírségekben szerzett tapasztalatairól, Dzsudzsák Balázs különleges kérőjéről és a két ország kapusai közti különbségekről.  

Molnár Leventeaz 1990-es évek elején az NB II-ben mutatkozott be a kecskeméti TE színeiben. Hosszas kapuspályafutása során játszhatott a Győri ETO-ban, a Budapest Honvédban, a Sopronban és a Gyirmótban is. Háromszor nyerte meg a magyar másodosztályú bajnokságot, s több mint száz élvonalbeli találkozón lépett pályára. Jelenleg a Puskás Akadémia NB III-as alakulatának a kapusedzője.

Kapusedzőként 2015 és 2017 nyara között az Arab Emírségekben az al-Vahdánál együtt dolgozhatott a mexikói trénerrel, Javier Aguirrével.

„Van vele egy érdekes történetem: mielőtt leigazoltuk Balázst, egy ebédnél a mester két papírt nyomott a kezembe. Az egyik dokumentumon Nikolics Nemanja, a másikon Dzsudzsák Balázs adatai szerepeltek. Megkérdezte, ismerem-e őket, s ha igen, akkor melyiküket ajánlom erősítés céljából. Nemanját is remek futballistának tartom, de én Balázst javasoltam. Utóbb kiderült, hogy ez „teszt” volt számomra, hiszen ő is ismerte Balázst – már az Atlético Madridnál szerette volna leigazolni, de akkor az nem jött össze –, csupán meg akart győződni viccesen, hogy van-e szemem a futballhoz” – idézi Molnárt apfla.hu.

A klubhonlapnak beszámolt az arab liga erősségeiről is.

„A pontvadászat első öt csapata remek játékerőt képvisel, lényegesebb erősebbet, mint azt hazánkban gondolnák. Jó példa erre az emírségekbeli gárdák klubvilágbajnoki szereplése, a legutóbbi viadalon egészen a döntőig menetelt az al-Ain. Meg merem kockáztatni, vannak klubok, amelyek Európában a magyar élvonalnál erősebb ligában is megállnák a helyüket.”

A két bajnokság kapusainak a minőségét is összemérte a magyar szakember.

„Az ottani fiatalok nagyon szeretnek dolgozni, nagyszerű reflexeik vannak, ám a fizikai adottságaik nem olyan jók, mint a magyar társaiké. Mentálisan kissé labilisak, képesek szenzációsan teljesíteni, de a leghajmeresztőbb dolgokat is el szokták követni. Ez utóbbi a ligára és a régióra is jellemző. Talán azt mondanám, hogy picit fegyelmezetlenek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik