PSG: Neymar és az elnök is kínos helyzetben a kudarc után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 10:18
null
Neymar magyarázkodhatott a Francia Kupa fináléja után (Fotó: AFP)
Mint ismert, szombaton óriási meglepetésre a Paris Saint-Germain 2–0-s vezetésről elbukta a Francia Kupa döntőjét a Rennes-nel szemben: Kylian Mbappét kiállították, a PSG pedig végül tizenegyesekkel maradt alul. Több kínos pillanatot is átéltek a párizsi klubhoz tartozók a kudarc után, köztük Neymar és Nasszer al-Kelaifi elnök különösen bosszankodhatott.

Kezdjük Neymarral: egy szurkoló minden, a díjátadó felé haladó PSG-játékosnak odaszólt valami nem túl kedveset – a brazilnak például azt, hogy tanuljon meg futballozni. Ám a 27 éves támadónál elszakadt a cérna: keményen odacsapott az őt szidalmazó nézőnek.



Az eset után Neymar a fenti Instagram-videó alatt hozzászólásban elnézést kért.

„Hibáztam? Mindenképpen. De mindenkinek vér folyik az ereiben!” – utalt ezzel arra, hogy senki nem tud minden körülmények között higgadt maradni.

Neymar a díjátadó után sem finomkodott, a csapattársait is kritizálta a vegyes zónában adott nyilatkozatában.

„Férfiasabbnak kell lennünk az öltözőben, egységesebbnek. Sok fiatal játékost látok, akik talán nem elveszettek, de jobban hiányzik a fülük, mint a szájuk. Többet kellene hallgatniuk annál, mint amennyit beszélnek. Néha visszaszólnak, amikor egy tapasztalt játékos mond valamit. Vagy maga a vezetőedző beszél, ők pedig visszavágnak. Így nem jut messzire a csapat. Mi tapasztaltabbak vagyunk, szóval jobban kellene minket tisztelniük, és egy kicsit többet hallgatniuk. Nekem is ezt kellett tennem fiatalon.”

És ha még ez nem lett volna elég, Nasszer al-Kelaifi elnöknek is jutott néhány kellemetlen pillanat. A PSG-nél – ha hinni lehet a híreszteléseknek, a klub első emberének közbenjárására – hosszú ideig jegelt, majd 2018 nyarán távozó, végül a Rennes-nél kikötő Hatem Ben Arfa ugyanis éppen volt csapata ellen nyerte meg a Francia Kupát. A díjátadók között az elnök is ott volt, amikor jött a győztesek között a francia labdarúgó, akivel al-Kelaifi kis túlzással még véletlenül sem akart kezet fogni…

Alex on Twitter

Ben Arfa serre la main de Nasseum Al Khelaïfi https://t.co/R9yL9H4w6E



„Ez életem legnagyobb győzelme – mondta Ben Arfa a vegyes zónában a meccs után. – Megcsináltuk a nagy fordítást, de ehhez a PSG már hozzá van szokva” – utalt a futballista a párizsiak Barcelona elleni 2017-es BL-kudarcára.

„Elég bonyolult volt a PSG-nél töltött időszakom. Minden visszaszáll rád egy nap, ezt mondtam el az elnöknek is. Az embereket muszáj tisztelni. Ha nem teszed, egy nap megfizetsz érte. Egy nap a most jegelt Adrien Rabiot is visszatér majd egy másik csapat mezében, és az megint fájni fog a klubnak – ilyen az élet. Ha helytelenül cselekszel, az visszaszáll rád.”

„De nem szólok egy rossz szót sem a PSG-ről. Szeretem a klubot kiskorom óta – a gond a hatalomban lévő emberekkel van. Az embereket muszáj tisztelni. Óriási öröm nekem ez a győzelem, Nasszer miatt különösen. Sose becsüld alá az ellenfeled – egy nap visszatér, de már erősebben.”


FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Rennes–PSG 2–2
(Kimpembe 40. – öngól, Mexer 66., ill. Dani Alves 13., Neymar 21.) –11-esekkel: 6–5
Kiállítva:
Mbappé (118., PSG)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik