PSG: még mindig hiányzik 25 millió euró

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 07:58
null
A portugál válogatott Goncalo Guedes eladása húzhatja ki a bajból a PSG-t (Fotó: AFP)
Június 30-ig kapott haladékot a Paris Saint-Germain az Európai Labdarúgó-szövetségtől, szombatig kell előteremtenie annyi pénzt, hogy megfeleljen az UEFA pénzügyi fair play szabályrendszerének, és ne kapjon büntetést. Két hete azt írtuk, hogy 60 millió eurót kell behoznia játékoseladásból, de 25 millió még mindig hiányzik.

 

 

A 2011 óta katari kézben lévő párizsi klub hatalmas költekezése is szerepet játszott abban, hogy az UEFA 2013-ban létrehozta a pénzügyi fair play szabályrendszerét, amelynek lényege, hogy a kiadások és a bevételek arányban legyenek egymással.

A PSG esetében a Neymarért adott 222 millió euró komoly feladatot rótt bevétel szempontjából a klubra, így is csoda, hogy június közepén már csak 60 millió hiányzott, amelyet kizárólag játékosok eladásából pótolhatott.

A Paris Saint-Germain a héten eladta a 29 éves argentin válogatott Javier Pastorét az AS Romának 25 millióért, míg a Celtic 10 millióért megvásárolta a 20 éves, U17-es Európa-bajnok Odsonne Édouard-t.

A madridi As úgy tudja, hogy a tavaly a Real Sociedadtól szerződtetett balbekk, Yuri Berchiche iránt az Athletic Bilbao érdeklődik, míg az előző szezont kölcsönben a Valenciában töltő Goncalo Guedest meg is vásárolná spanyol csapata. A lap szerint a PSG 70 millió eurót szeretne érte kapni, de a sürgető helyzet miatt lehet, hogy megelégedne 50 millióval is.

Az idő fogytán, a PSG pedig biztosan szeretné elkerülni az UEFA-szankciót, ami a pénzbüntetéstől kezdve az átigazolási időszakból való kizáráson át az európai sorozatoktól történő eltiltás is lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik