PSG: Mbappé nem eladó, még 1 milliárd euróért sem – al-Kelaifi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 19:07
null
Egy kisebb karibi sziget – alig 62 millió dollár (Fotó: Mansion Global)
Nasszer al-Kelaifi, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő PSG tulajdonosa a Canal+ tv-csatornának elmondta, Kylian Mbappé nem eladó, még egymilliárd euróért sem.

 

A 19 éves francia támadó tavaly nyáron a Monacótól érkezett a PSG-hez. Az egyéves kölcsönszerződést követően a párizsi együttes 145 millió euróért véglegesíti a szerződést, de a Sky Sports értesülése szerint a Manchester City csak arra vár, hogy lecsapjon a támadóra – az UEFA megerősítette ugyanis, hogy nyomozást kezdeményeztek a PSG elmúlt 12 hónapos költekezését illetően.

Nasszer al-Kelaifi gyorsan elhessegette a gondolatot, hogy a PSG-nek meg kell válnia a fiatal francia támadótól.

„Azt akarjátok, hogy mondjak egy számot? Több mint egymilliárd euró. Igen, egymilliárdot mondtam. És ha adtok egymilliárdot, akkor sem adnám el” – szögezte le.

Hogy mire lenne elég 1 milliárd euró – 1.17 milliárd dollár?

Egy Boing B737-hez képest is hatalmas
Egy Boing B737-hez képest is hatalmas



Mondjuk tudnánk venni belőle egy Airbus A380-at, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének megvásárlása 436.9 millió dollárral csapolná meg a készleteinket.

Alig 62 millióból vehetnénk magunknak egy gyönyörű szigetet a Karib-tengeren.

Nézzünk akkor már egy autót is, a legdrágább autók listájáról szimpatikusnak tűnő Lamborghini Venenót már potom 4.5 millió dollárért megkaphatnánk – ezzel átlépnénk a lélektani, félmilliárdos határt (503.4).

A Lamborghini Venenót már 4.5 millió dollárért megkaphatjuk (Fotó: BBC)
A Lamborghini Venenót már 4.5 millió dollárért megkaphatjuk (Fotó: BBC)



Oké, van egy óriási utasszállító repülőnk, egy 740 lóerős, 0–100-ra 2.9 másodperc alatt gyorsuló autónk, egy 186 hektáros gyönyörű szigetünk a gyönyörű tengeren, de kellene egy kis házikó is hozzá…

Szerencsénk van, találhatunk egy kifejezetten ígéretesnek tűnő kecót Los Angeles vonzáskörzetében, Bel-Airben. Egy tavaly év végi gyűjtés egy, 2018 közepére várhatóan elkészülő ingatlant emel ki, amely mintegy 9300 négyzetméteres birtokot ígér nekünk, 20 hálószobával, közte egy 511 négyzetméteres lakosztállyal, öt lifttel, hét medencével – és persze fantasztikus kilátással. Alig 500 millió dollárért.

És akkor mindezek mellett még mindig maradna 173.3 millió dollárunk, vagyis mintegy 31.8 milliárd forintunk.

A környékbeli kis viskók sem rosszak (Fotó: Robb Report)
A környékbeli kis viskók sem rosszak (Fotó: Robb Report)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik