PSG: Mbappé elköszönt Tucheltől, Lőwnek is hálát mondott

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.25. 09:48
null
Thomas Tuchel és Kylian Mbappé közös munkájának csúcsa a BL-döntő volt (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója elbúcsúzott Thomas Tucheltől, a csapat csütörtökön menesztett vezetőedzőjétől.

A 2018 nyarán kinevezett német edző szerződése jövő nyárig szólt. A 47 éves Tuchel irányításával két bajnoki címet nyert a PSG, amely idén döntős volt a Bajnokok Ligájában, de a lisszaboni fináléban 1–0-ra kikapott a Bayern Münchentől.

A párizsiak jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén állnak, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas Olympique Lyon és a második helyezett Lille mögött. Legutóbb otthon, rendkívül tartalékos összeállításban a Strasbourgot győzték le 4–0-ra. A BL-ben az RB Leipziget és a Manchester Unitedet is maguk mögé utasítva jutottak a csoportkörből nyolcaddöntőbe.

Mbappé bejegyzése
Mbappé bejegyzése

„Sajnos ez a futball törvénye. Senki nem felejti el azt az időszakot, amelyet itt töltöttél. Csodálatos fejezetet írtál a klub történelmébe. Csak annyit mondok: köszönöm, mester” – írta közösségi oldalán Mbappé, aki külön köszönetet mondott Tuchel stábtagjainak, köztük a pályaedző Lőw Zsoltnak is.

Tuchel menesztését – amelyről a francia L’Équipe, illetve a német Bild napilap számolt be – a klub továbbra sem erősítette meg.

A nemzetközi sportsajtóban megjelent hírek szerint Tuchelnek egy nyilatkozata miatt kellett váratlanul és gyorsan távoznia. Az edzővel a német Sport1 készített, majd közölt szerdán egy interjút, amelyben csalódottan ecsetelte, hogy bár egyetlen győzelem hiányzott a BL-trófeához, nem volt olyan érzése a klubnál, hogy elismerték volna a kiugró teljesítményt – a PSG először volt BL-döntős –, ami miatt olykor szomorú és dühös volt. A párizsi klubnál ezután azt nehezményezték, hogy az interjú a klub hozzájárulása nélkül készült, illetve került nyilvánosságra.

Azt már korábban is több cikkben részletezték, hogy Tuchel és a sportigazgatói tisztséget betöltő Leonardo viszonya nem felhőtlen, több kérdésben nem egyezik a véleményük, az átigazolásokkal kapcsolatban sincs meg közöttük az összhang.

A L’Équipe információi szerint a szakvezető elbocsátása körülbelül hatmillió euróba kerül majd, ekkora végkielégítést kell fizetni a szakmai stáb tagjainak.

Az már csütörtökön kiszivárgott, hogy a távozó tréner helyét Mauricio Pochettino veszi át, aki 2001 és 2003 között játszott a PSG-ben, azóta pedig edzőként dolgozik. A 48 éves argentin tréner irányította az Espanyol, a Southampton és a Tottenham Hotspur együttesét is, utóbbival 2019-ben BL-döntőbe jutott, ahol 2–0-ra alulmaradt a Liverpoollal szemben. A következő ősszel viszont gyengén teljesítettek a londoniak a bajnokságban, ezért Pochettinónak 2019 november közepén távoznia kellett a kispadról.

A legfrissebb pénteki információk szerint a PSG vezetői már a szerződés részletein dolgoznak Pochettino jogi képviselőivel, és az aláírás után, pénteken (ma) bejelentik az edzőváltást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik