PSG: korrupcióval vádolták meg a klub elnökét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.20. 16:57
null
Jérome Valckét és Nasszer al-Kelaifit korrupcióval vádolták (Fotó: AFP)
Korrupcióval vádolták Jérome Valckét, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkárát, valamint Nasszer al-Kelaifit, a Paris Saint-Germain elnökét – jelentette csütörtökön a Svájci Szövetségi Ügyészség.

 

A jelentés szerint Valckét „passzív megvesztegetéssel” vádolták, míg al-Kelaifinak, a katari BeIN Media Group vezérigazgatójának és egy meg nem nevezett személynek azért kellett felelnie, mert üzleti előnyük származhatott a Valckéval való megállapodásból.

Az ügyészség 2017 óta folyamatban lévő vizsgálata szerint Valcke például többek között egy 900 ezer és 1 millió 800 ezer euró közötti értékű szardíniai villa kizárólagos használati jogát kaphatta meg „csak úgy”, hogy a közvetítési jogokat (világbajnokság, Konföderációs Kupa) al-Kelaifiéknak ítéljék Görögországban és Olaszországban.

Valcke – aki korábban Joseph Blatter FIFA-elnök jobbkeze volt, mielőtt 2015-ben felmentették – a vád szerint nem jelentette a szervezetnek, hogy milyen előnyei származtak az üzletből.

A FIFA 2016-ban megvesztegetés miatt vizsgálatot indított mindhárom személy ellen. A svájci ügyészség beszámolója szerint a PSG elnökével később rendezték az ügyet, és visszavonták a vele szemben benyújtott kérelmet.

Miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség arról informálta az ügyészséget, hogy „békés megállapodásra” jutott al-Kelaifival és részben Valckéval is, az eljárás részben megszűnt.
Al-Kelaifi elmondta, örül, hogy tisztázták az ügyet és visszavonták a 2026-os és 2030-as világbajnoksághoz kapcsolódó vesztegetési vádakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik