PSG: Buffon után a Juventus újabb ikonja köthet ki Párizsban

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 17:33
Olasz lapértesülések szerint a francia bajnok Paris Saint-Germainnél folytathatja a pályafutását a Juventustól 25 év után távozó Claudio Marchisio, akinek szerződését az olasz átigazolási időszak zárulta előtt bontották fel nevelőegyesületénél.

Bár az első hírek kínai és amerikai kérőkről szóltak, a La Gazzetta dello Sport szerint a középpályást kereső Paris Saint-Germainnél köthet ki Claudio Marchisio. A 32 esztendős labdarúgó egész eddigi pályafutását a Juventusnál töltötte, ahol azonban az elmúlt években – sérülésektől is hátráltatva – kiszorult a kezdőcsapatból, legutóbb már csak 15 bajnokin jutott szóhoz és azok közül is mindössze négyet játszott végig.

A PSG-nél a szintén olasz válogatott (bár brazil születésű), az előző idény végén visszavonult Thiago Motta helyére szeretnének egy rutinos középpályást. Az üzletben fontos szerep juthat a Juventus másik ikonikus alakjának, a 40 esztendős Gianluigi Buffonnak, aki épp a nyáron tette át a székhelyét Torinóból Párizsba. Az olaszok szerint a két futballista kifejezetten jó viszonyt ápolt a „zebráknál” eltöltött tizenhárom közös szezonjuk alatt. A kapus pedig már be is ajánlotta barátját a francia klubnál.

Marchisio korábban csupán annyit mondott a jövőjét firtató kérdésekre, hogy Olaszországban más csapatban nem tudja elképzelni magát, nem szeretne a Juventus közvetlen vetélytársánál futballozni. Kérdés, hogy egy Bajnokok Ligája-rivális hasonló lelki dilemmát okozna-e az „Öreg Hölgy” színeiben 294 bajnokin 33 gólt szerző játékosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik