PSG: Blanc három év után távozik a kispadról – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.06.27. 13:22
null
Laurent Blanc három év után távozik a PSG kispadjáról (Fotó: Action Images)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain a hivatalos honlapján tudatta, hogy Laurent Blanc vezetőedző három év után távozik a csapattól.

 

A francia válogatott korábbi szövetségi kapitányának távozása hosszú ideje a levegőben lógott, egybehangzó sajtóhírek szerint a Sevillát elhagyó Unai Emery követi a kispadon.

A PSG hivatalos honlapján megjelenő közlemény szerint a felek hétfőn egyeztek meg arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak. A megállapodás értelmében Jean-Louis Gasset másodedző és Philippe Lambert erőnléti edző is távozik a klubtól.

Blanc az elmúlt három idényben háromszor lett bajnok és kétszer nyert Francia Kupát a párizsiakkal, de a Bajnokok Ligájában mindháromszor kiesett a negyeddöntőben. Összesen 11 trófeát hódított el a csapattal, ezzel a klub történetének legsikeresebb vezetőedzőjének számít.

Francia sajtóértesülések szerint az 50 esztendős szakember 22 millió eurós végkielégítést kap, de ez az információ nem nyert megerősítést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik