PSG: a Newcastle-ből érkező Cabaye 2017-ig írt alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 18:07
null
Yohan Cabaye immár a PSG játékosa (Fotó: psg.fr)<br />
A Paris Saint-Germain bejelentette, hogy 2017 júniusáig szóló szerződést kötött a Newcastle United labdarúgócsapatától megvásárolt Yohan Cabaye-jal.

 

„Számos nagy klub szerette volna a soraiban tudni, ám az új párizsi középpályás úgy döntött, a Paris Saint-Germainhez csatlakozik. Yohan Cabaye megszerzése újabb bizonyíték arra, hogy a klub képes magához csábítani a legjobb francia és külföldi játékosokat is. Nagy örömmel üdvözöljük a PSG családjánál, amelynek segítségére lehet a rá váró feladatok megoldásában a szezon második felében” – nyilatkozta Nasszer al-Kelaifi, a párizsi klub elnöke.

A közleményben nem esik szó a vételárról, ám a L'Équipe korábban megírta, hogy információ szerint a PSG 20 millió eurót fizet most a Newcastle-nek, amelynek konyhájára később további ötmillió eurót hozhat az üzlet.

„A Paris Saint-Germain nagyra törő tervei győztek meg, már alig várom, hogy csatlakozhassak ehhez a kivételes kerethez és hogy segítsek megvalósítani a célokat a hazai és a nemzetközi porondon” – mondta Cabaye, aki a 4-es mezt kapta meg.

A 28 éves, 26-szoros francia válogatott középpályást a Newcastle 5 millió euróért vette meg 2011 nyarán a Lille-től.

Cabaye távozásával egy időben a Newcastle a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szezon végéig kölcsönvette Luuk de Jongot, a Borussia Mönchengladbach csatárát. A 23 éves játékos szerződésében lesz egy opció, amely szerint a szezon végén végleg megszerezheti őt az angol csapat.

A 18-as mezszámot kapó játékos a De Graafschapban kezdte pályafutását, majd 2009 és 2012 között a Twentében ontotta a gólokat, mielőtt a Mönchengladbach-hoz került. De Jong eddig hétszer szerepelt a holland válogatottban.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik