PSG: 2–7–2-es formáció – Thiago Motta új elképzelése

Vágólapra másolva!
2018.11.22. 09:11
null
Meglehetősen kreatív ötlettel állt elő Thiago Motta (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain U19-es csapatának edzője, Thiago Motta (volt Barcelona-, Inter- és PSG-középpályás) az igazán különleges, újonnan kitalált 2–7–2-es felállásáról, és José Mourinhóról is beszélt a Gazzetta dello Sportnak.

 

Thiago Motta hat évet töltött el a PSG színeiben, mielőtt ez év nyarán visszavonult és megkapta a feladatot, hogy a klub U19-es gárdájának legyen a trénere.

A volt védekező középpályás nem meglepő módon egy igazán masszív kezdőt preferálna, és nem éppen a legátlagosabb formáció ötlött fel a fejében. Az ő játékosai 2–7–2-es formációban állnának föl.

„Nálam a kapus a középpálya szívében játszana, tőle indulna minden támadás, s az elöl futballozó kettős nyomása szerezné vissza a labdát. Szerintem a támadók az első védekező játékosok, és a kapus az első támadó” – mondta a 36 éves szakember a La Gazzetta dello Sportnak.

A 30-szoros olasz válogatott Thiago Motta volt trénerérről, José Mourinhóról is bővebben beszélt (a portugál irányítása alatt nyert BL-t az Interrel 2010-ben).

„Ő egy igazi győztes, neki csak az számít, hogy nyerjen. A látványos futball nem igazán érdekli. Két arccal rendelkezik: egy boldoggal, amikor nyer, és egy dühössel, amikor veszít. Az eredmények alapján változik a hangulata. Mourinho játékában meg kell halnod azért, hogy ne kapjon a csapatod gólt. A középpálya igazán kellemetlen terület. Ő nem szereti a tiki-takát, nem keresi a szépséget, az ellenfél érdekli, és ha nincsen neki, akkor létrehoz magának egyet” – fejezte be Thiago Motta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik