Primeira Liga: győzött a Porto, egy lépésre a bajnoki címtől

Vágólapra másolva!
2020.07.10. 00:28
null
Marega és csapattársai lassan kezdhetnek ünnepelni (Fotó: AFP)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primeria Liga) 31. fordulójában a Porto 3–1-re legyőzte a Tondelát, míg a Benfica a Famalicao otthonában 1–1-et játszott, így a következő fordulóban végleg eldőlhet a bajnoki cím sorsa. 

A gól nélküli első félidő után, a Porto a 47. percben szerezte meg a vezetést Danilo Pereira révén. A jóval esélyesebb csapat szűk 20 perccel később megduplázta előnyét, a csatár Marega is betalált.

A hajrá izgalmasan alakult, hiszen a 77. percben tizenegyesből szépített a Tondela, ám a ráadás utolsó percében a listavezető is büntetőhöz jutott – Fabio Vieira bevágta, 3–1-re győzött a Porto.

Ezzel pedig a Porto a maga részéről készen állt, hogy még csütörtök este megünnepelhesse fennállása 29. bajnoki címét, ám a Benfica nem tette meg azt a szívességet, hogy kikapjon az európai kupaszereplésre hajtó Famalicao otthonában.

A lisszaboniak ugyanis az első félidő hajrájában Pizzi góljával vezetést szereztek, igaz, a csereként beálló Guga a 84. percben egyenlített. A Benfica még ezzel is megőrizte matematikai esélyét, hogy megvédje a bajnoki címét – bár jóval valószínűbb, hogy csak elnapolta a bajnokavatást –, hiszen három fordulóval a bajnokság vége előtt a listavezető Porto előnye nyolc pont.

Ha kedden a Benfica nem nyer a Guimaraes ellen, akkor szerdán a következő forduló utolsó meccsén a Porto már bajnokként léphet pályára a Sporting ellen jövő szerdán.

PRIMEIRA LIGA
31. FORDULÓ
Tondela–Porto 1–3
(Ronan 77. – tizenegyesből, ill. D. Pereira 47., Marega 64., F. Vieira 90+5. – tizenegyesből)
KÉSŐBB
Famalicao–Benfica 1–1
(Guga 84., ill. Pizzi 37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik