Portugália: négyből semmi – minden sztárcsapat betlizett

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 22:31
null
Hiába szerzett két gólt is a szürke mezes Braga, vereséget szenvedett (Forrás: Twitter/SC Braga)
A Porto, a Benfica és a Sporting CP után a tabella első négy helyezettje közül utolsóként pályára lépő Braga sem tudott nyerni a héten újrainduló portugál labdarúgó-bajnokság csaknem három hónapos kényszerszünetet követő első, összességében a 25. fordulójában.

 

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a Benfica nem bírt a Tondelával (0–0), a lisszaboni Sporting pedig 2–2-es döntetlenre végzett a Guimaraessel, míg a Porto szerdán 2–1-es vereséget szenvedett az idény meglepetéscsapatától, a Famalicaótól. Pénteken a harmadik helyezett Braga volt soron, amely egy győzelemmel hat pont előnyre tehetett volna szert a tabella harmadik helyén, ám Francisco Trincaóék 2–1-es előnyről, emberhátrányban 3–2-re kikaptak a Santa Clarától, így megszakadt a négymeccses bajnoki győzelmi sorozatuk.

A bajnokságot 25 forduló után jobb gólkülönbségének köszönhetően a Benfica vezeti az FC Porto előtt, ám ha az utolsó játéknap után is azonos pontszámmal áll e két csapat, akkor a jobb egymás elleni eredmény miatt utóbbi együttes hódítaná el a bajnoki címet.

PORTUGÁL BAJNOKSÁG
25. FORDULÓ
Santa Clara–Sporting Braga 3–2
Az élcsoport: 1. Benfica 60 pont (52–14-es gólkülönbség), 2. FC Porto 60 (51–18), 3. Sporting Braga 46, 4. Sporting CP 43, 5. Famalicao 40

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik