Portugália: kétgólos hátrányból állt fel a Porto a rangadón

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 23:30
null
Mehdi Taremi az egyenlítő gólja után még bízott a győzelemben – de az már nem jött össze (Fotó: AFP)
Négy gólt és 2–2-es döntetlent hozott az éllovas Porto és a második helyezett Sporting CP rangadója péntek este a portugál labdarúgó-bajnokság (Primeira Liga) élvonalában. 

 

Remekül kezdett a Sporting, az első félidő derekára kétgólos előnyt kovácsolt: Paulinho fejjel szerezte meg a vezetést (A GÓL ITT!), majd a 34. percben Nuno Santos büntette a laza hazai védelmet, a jobbról visszatett labdát közelről bevágta. A GÓL ITT!

Nem késett sokáig a szépítés, a 38. percben Fábio Vieira 16 méteres lövése nyomán a labda a bal alsó sarokba vágódott. A GÓL ITT!

Sebastián Coates lerántásért megkapta a második sárga lapját, a Porto tehát emberelőnyben játszhatott a második félidő elejétől, és ennek meg is lett a gyümölcse: a 77. percben a szépítő gól előkészítésében is szerepet játszó Mehdi Taremi – aki a közelmúltban kilőtte Iránt a világbajnokságra – fejjel kiegyenlített. A GÓL ITT!

Több gól nem született – a két csapat zsinórban negyedszer játszott egymással döntetlent bajnoki meccsen –, így a Porto ha növelni nem is tudta, megőrizte megnyugtatónak mondható, hatpontos előnyét.

A harmadik pozícióban némi lépéshátrányban lévő Benfica a 10. helyen álló, öt forduló óta szép veretlenségi sorozatot építő Santa Clarát fogadja szombat este.

PORTUGÁL PRIMEIRA LIGA
22. FORDULÓ – pénteki mérkőzés
Porto–Sporting CP 2–2
(Fábio Vieira 38., Taremi 78., ill. Paulinho 8., Nuno Santos 34.)
Az élcsoport: 1. Porto 60 pont, 2. Sporting CP 54, 3. Benfica 47 (21 mérk.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik