Portugália: „Figo eszesebb volt, mint Cristiano Ronaldo”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.07. 13:03
Kortársként lehet annyira elfogult Nuno Gomes, hogy Luís Figót eszesebb futballistának tartja, mint az aktuális aranylabdás honfitársat, Cristiano Ronaldót.

„Figo a saját időszakában a legjobbnak számított, csakúgy, mint most Cristiano Ronaldo” – hasonlította össze a 79-szeres portugál válogatott Nuno Gomes világklasszis honfitársait, akik közül Figóval 1996 és 2006 között együtt szerepelt a nemzeti csapatban, de ott volt még akkor is, amikor Cristiano Ronaldo ígéretből vezér lett.Nuno Gomes világklasszis honfitársait, akik közül Figóval 1996 és 2006 között együtt szerepelt a nemzeti csapatban, de ott volt még akkor is, amikor Cristiano Ronaldo ígéretből vezér lett.

„Lehet, hogy Cristiano több gólt szerez, mint Figo, de ez azért van, mert ő nemcsak szélsőként, hanem csatárként is játszik. Ellentétben Figóval, aki jóformán csak a szélen játszott. Figónak több esze volt a játékhoz, míg Cristianónak a fizikuma jobb.”

A két portugál klasszist klubszinten a Real Madrid kapcsolja össze. Figo 2000–2005 között volt a fővárosiak egyik galaktikusa, az aranylabdás szélső 239 találkozón játszott a madridiaknál. Cristiano Ronaldo 2009-ben fogadta el a királyiak invitálását, a kétszeres aranylabdás már 244 madridi fellépésnél tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik