Portugália: a Porto biztosan nyert az idény első klasszikusán

Vágólapra másolva!
2019.08.24. 22:07
null
Visszavágott a Porto a tavalyi vereségekért a Benficának (Fotó: AFP)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primeira Liga) szuperrangadóján a Porto 2–0-ra győzött a Benfica vendégeként.

 

A 2019–2020-as kiírásban nem kellett sokat várni az első O Clássicóra, vagyis a portugál bajnokság el Clásicójára. A mögöttünk hagyott idényben a Benfica kétszer is megtréfálta a Portót, és a bajnokságot is a piros-fehérek nyerték meg. A „sárkányok” vissza akartak vágni a tavalyi kudarcokért, de nem csak emiatt szerették volna kárpótolni a szurkolóikat – a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében 4–3-as összesítéssel búcsúztak az FK Krasznodarral szemben.

Ezek tudatában lépett pályára a Porto az Estádio da Luzban, és viszonylag korán, a 20. percben megszerezte a vezetést – jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítania a Benfica védelmének, a labda Zé Luis elé pattant, aki 3 méterről a kapus lába között lőtt a kapuba (0–1).

A hazaiak az egész meccsen szenvedtek támadásépítésben – 90 perc alatt mindössze egyszer találták el a portói kaput –, míg a vendégeknek egyre több lehetőségük nyílt a gólszerzésre, mivel remekül kontráztak.

A 78. percben az egyik gyors Porto-akció majdnem sikerrel is járt, Marega azonban óriási ziccerben a kapu mellé helyezett. Nyolc perccel később már nem volt ilyen szerencséje a Benficának, ismét Marega futott el, ezúttal viszont okosan gurította el a labdát a kapus mellett – még a kapufa is a segítségére volt (0–2).

A Porto nagyon magabiztos és jó játékkal 2–0-ra legyőzte a Benficát Lisszabonban.

PRIMEIRA LIGA
2. FORDULÓ
Benfica–FC Porto 0–2 (Zé Luis 20., Marega 86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik