Porto: Casillas elárulta, miért a „sárkányokhoz” szerződött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.01. 16:01
Iker Casillas, a Real Madridot 25 év után elhagyó és a portugál FC Portóhoz igazoló kapus elárulta, hogy döntését nagyban meghatározta új klubja edzőjének személye.

Julen Lopetegui és Iker Casillas már korábban is dolgoztak együtt, amikor a szakember a Real Madrid Castilla vezetőedzője volt, így jól ismerik egymást, megvan a bizalom kettejük között. Julen Lopetegui és Iker Casillas már korábban is dolgoztak együtt, amikor a szakember a Real Madrid Castilla vezetőedzője volt, így jól ismerik egymást, megvan a bizalom kettejük között.

„Főként azért választottam a Portót, mert maximálisan megbízom az edzőben, Julen Lopeteguiben és közel állunk egymáshoz” – nyilatkozta Casillas a Porto saját kiadású magazinjában, a Dragoesban.

„Több ajánlatot is kaptam, nem nyűgöztek le túlságosan. Fontos volt, hogy elhagyjam Spanyolországot. Az, hogy a Portónál lehetek, nagyban segít túllépnem a Real Madridon. De még így is közel vagyok az otthonomhoz” – tette hozzá Casillas, aki a klub ambícióit is az előnyök közé sorolta.

„A Porto nagy klub, egy győztes csapat, amely jelentős tényező a nemzetközi porondon. Egy fontos projekt része lehetek és tovább fejlődhetek, ez különösen motivál. A Portónak trófeákat kell nyernie, ezért dolgozom, dolgozunk a csapat tagjaival. A Bajnokok Ligájában az a célunk, hogy a lehető legmesszebb jussunk a kieséses szakaszban” – árulta el a kitűzött célokat a 34 éves spanyol kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik