Oroszország: rasszista megjegyzése miatt megbírságolták Pogrebnjakot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 16:19
Az orosz labdarúgó-válogatottban szereplő színes bőrű játékosokkal kapcsolatos megjegyzése miatt pénzbírságot kapott Pavel Pogrebnjak, a csapat korábbi futballistája.

A 35 éves csatár – aki 2006 és 2012 között volt a nemzeti együttes tagja, jelenleg pedig az Ural Jekatyerinburgban játszik – a Komszomolszkaja Pravda című lapnak korábban azt mondta, szerinte a brazil születésű Arinak nem kellene az orosz együttesben szerepelnie. Hozzátette: nevetséges, hogy sötét bőrű futballisták játszanak az orosz válogatottban.

Pogrebnjak később hangsúlyozta: nem akarta megsérteni a színes bőrű labdarúgókat, de úgy gondolja, külföldön születettek ne képviseljék Oroszországot.

Az orosz szövetség etikai bizottsága 250 ezer rubeles (körülbelül 1.1 millió forintos) bírságot szabott ki a játékosra, és kilátásba helyezte, hogy ha a vétség megismétlődik, a szezon végéig eltiltja. Ari kilenc éve él Oroszországban, és novemberben mutatkozott be a válogatottban, melynek tagjai közül a kapus Guilherme és a védő Mario Fernandes is Brazíliában született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik