Oroszország: náci jelkép miatt súlyos büntetés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.07. 17:52
Mint arról korábban beszámoltunk, a drukkerek rendbontása miatt a 31. percben ideiglenesen félbeszakadt az Arszenal Tula–Torpedo Moszkva orosz élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A moszkvai szurkolók ekkor áttörték a kordonokat és megtámadták az egyik, hazai nézők által megtöltött szektort. A rendbontás, rasszista megnyilvánulások és náci jelkép bemutatása miatt a Torpedót megbüntette az orosz szövetség.

Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) beszámolója szerint a Torpedo Moszkva drukkerei náci jelképpel ellátott transzparenst mutattak be a lelátón.

A rendzavarások és a rasszista megnyilvánulások miatt a Torpedót két zárt kapus meccsre, valamint 900 ezer rubel (nagyjából 4.5 millió forint) büntetés megfizetésére kötelezték, az Arszenalt súlyos rendezési hiányosságok miatt 480 ezer rubelre büntette meg az RFU.

A meccset végül folytatták, a moszkvai csapat 3–1-re győzött.

Ebben a szezonban ez volt a negyedik olyan eset, ahol a szövetség rasszizmus miatt büntetett. A Torpedo már kapott két zárt kapus mérkőzést korábban, mivel fanatikusai huhogással fogadták Hulkot, a Zenit brazil válogatott támadóját. A sajnálatos esetet követően a klub úgy döntött, hogy a csapat következő három idegenbeli meccsére csak nők és tizenhárom év alatti gyerekek utazhatnak el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik