Olaszország: Paolo Rossi nevét veheti fel az Olimpiai Stadion

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.30. 18:31
null
Paolo Rossi nevét veheti fel az Olimpiai Stadion (Fotó: AFP)
A tavaly decemberben elhunyt világbajnok labdarúgó, Paolo Rossi nevét veheti fel a római Olimpiai Stadion – közölte az MTI.

 

A római képviselőház csütörtökön 387 igen és öt nem szavazattal, két tartózkodás mellett elfogadta a Silvio Berlusconi vezette konzervatív Forza Italia képviselője, Pierantonio Zanettin kezdeményezését, amely így az olasz kormány elé kerül.

„Meghatott és boldoggá tett a hír. Reményeim szerint most már valóban kezdetét veszi egy folyamat, amely elvezet odáig, hogy Paolo nevét vegye fel a római stadion” – nyilatkozta Federica Cappelletti, Rossi özvegye.

Hozzátette, különösen örül annak, hogy a sportvilág összefogása után a politika is megmozdult az ügyben.

Rossi a Juventus színeiben két bajnoki címe és Olasz Kupa-trófeája mellett 1985-ben megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et, 1984-ben pedig a KEK-et és az európai Szuperkupát. Válogatottbeli karrierjét 48 mérkőzéssel és 20 góllal fejezte be. Az 1982-es világbajnokságon az olaszok az ő mesterhármasával múlták felül az esélyesek közé sorolt brazilokat 3–2-re, majd a lengyelek ellen 2–0-ra megnyert elődöntőben csapata mindkét találatát ő szerezte. A nyugatnémetek elleni döntőben ő juttatta vezetéshez az olaszokat, akik végül 3–1-re bizonyultak jobbnak. Rossi hat találatával kiérdemelte a vb legjobb játékosa és gólkirálya címet, 1982-ben elnyerte az Aranylabdát.

Tavaly december 9-én, 64 éves korában hunyt el daganatos betegségben. Az Olasz Labdarúgó-szövetség róla nevezte el a Serie A gólkirályának járó díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik