Notre-Dame-tűzvész: a Monaco is különleges mezzel emlékezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 15:13
null
A Monaco is különleges mezzel emlékezik a tűzvészre (Fotó: asmonaco.com)
Az AS Monaco a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy a Paris Saint-Germain elleni francia élvonalbeli bajnoki mérkőzésen különleges mezben lép pályára, ezzel megemlékezve a hétfőn részben leégett párizsi Notre-Dame-székesegyházra.

 

Az AS Monaco mezén a címer mellett feltűnik majd a Notre-Dame-székesegyház homlokzata, valamint Szent Dévote, Monaco védőszentje is. A mezeket a mérkőzés után elárverezik, a befolyt összeget pedig a székesegyház felújítására szánt alapba juttatják el.

Mint ismert, a 850 éves gótikus katedrálisban hétfőn kora este csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található épület az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, melyet milliók keresnek fel évente. Az épület vázszerkezetét és két harangtornyát sikerült megmenteni, a székesegyházban őrzött műkincsek java része szintén megmenekült.

Korábban– többek között – a francia élvonalban szereplő Rennes tulajdonosa,Francois-Henri Pinaultajánlott fel 100 millió eurót a renoválásra, míg a – szintén különleges mezben pályára lépő – PSG hálája jeléül 500, a Monaco elleni meccsre szóló tiszteletjegyet küldött a párizsi tűzoltóságnak.

FRANCIA LIGUE 1
33. FORDULÓ
15.00:Nantes–Amiens
15.00:Toulouse–Lille (Tv:Digi Sport3)
17.00:Reims–Saint-Étienne (Tv:Digi Sport2)
21.00:Paris Saint-Germain–Monaco (Tv:Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik