Női kézilabda: román bajnok lett Korsós Dorina csapata

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 18:35
null
A bajnoki ünneplés egyik pillanata (Fotó: Rapid)
Fővárosi riválisa fosztotta meg román bajnoki címétől a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatát: a Rapid nyerte meg a Nemzeti Liga 2021–2022-es kiírását. Korsós Dorina csapata 19 éves szünet után nyert újra bajnokságot, a klub történetében hatodik alkalommal.


A két csapat között az utolsó forduló előtt egyetlen pont volt a különbség a Rapid javára, és a győzelmi kényszer ellenére a vasárnapi találkozók szünetében mindkettő 17–16-os vesztésre állt: a CSM otthon a nagybányai Minaur ellen, a Rapid Ramnicu Valceán. A második félidőben aztán mindkettő fordított, a CSM 33–29-re, a Rapid 35–27-re nyert – az új bajnoknál Azenaide Carlos egymaga 17 gólt lőtt, Korsós ötöt tett hozzá a sikerhez.

A Rapid úgy lett bajnok, hogy mindkét mérkőzését elvesztette a CSM ellen (30–38 és 27–28), a többi találkozóját viszont egy kivétellel mind megnyerte. A CSM viszont a Valceától elszenvedett vereség mellett a középmezőny csapatai (Beszterce, Braila, Buzau) ellen hullajtott pontokat. A spanyol válogatottat világbajnoki címre vezető Carlos Viver edző kinevezése nagyon bejött a vasutasklubnak, amely kevesebb mint fele akkora költségvetésből gazdálkodik, mint a bukaresti polgármesteri hivatal által pénzelt CSM.

Utóbbinál nem is viselték jól a kudarcot, a csapat sztárja, Cristina Neagu az utolsó előtti, zilahi mérkőzés után élesen kikelt a szerinte ellenséges játékvezetés ellen. Bogdan Vasiliu, a Rapid szakosztályvezetője – aki 2016-ban Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a CSM-t, s akit két évvel később kirúgott a klub – az aranyérem megszerzése utáni első nyilatkozatában beszólt egykori klubjának. „Jobb a Rapid, és ezt be is bizonyítottuk! A CSM sajnos az emlékeiből élő klub. Örülök, hogy fenékbe rúgtak és így a Rapidhoz kerültem” – mondta a román közszolgálati televíziónak Vasiliu, azt ígérve, hogy a Bajnokok Ligájában is megmutatják a Rapid erejét.

ROMÁN NEMZETI LIGA
26. FORDULÓ

SCM Ramnicu Valcea–Rapid 27–35 (17–16)
CSM Bucuresti–Minaur Baia Mare 33–29 (16–17)

A végeredmény: 1. Rapid 69 pont, 2. CSM 68, 3. Ramnicu Valcea 55.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik