Női foci: huszonegy hónapos kihagyás után visszatér a Lyon aranylabdása

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 12:38
null
A 26 esztendős támadó jobb térdében tavaly januárban edzésen szakadt el a keresztszalag (Fotó: AFP)
Az Olympique Lyon női labdarúgócsapatába 21 hónappal a sérülését követően kedden visszatérhet a 2018-as aranylabdás Ada Hegerberg – írja az MTI.


A 26 esztendős támadó jobb térdében tavaly januárban edzésen szakadt el a keresztszalag, ezt követően térhet vissza a pályára a svéd Häcken elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésen - mondta a csapat edzője, Sonia Bompastor.

„Örülünk, hogy Ada ismét velünk tart ilyen hosszú idő után” – fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: nem aggódnak Hegerberg bevetése miatt, mivel mentálisan és fizikailag is kiváló állapotban van, ugyanakkor türelmesen építik be ismét a csapatba.

A Lyon hétszer nyerte meg a legrangosabb női klubsorozatot – ezzel csúcstartó –, Hegerberg ebből öt sikernek volt részese. Emellett – a többi között – hat francia bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal, amelyben több mint 200 gólt szerzett tétmérkőzéseken. Mesterhármast ért el például a két évvel ezelőtti budapesti BL-döntőben, amelyben a jelenleg kölcsönben az amerikai OL Reignben szereplő budapesti születésű Marozsán Dzsenifer is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik