Női foci: a PSG véget vetett a Lyon 14 évig tartó uralmának

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 23:15
null
A Paris Saint-Germain véget vetett a Lyon tizennégy éven át tartó egyeduralmának a francia bajnokságban (Fotó: PSG)
Trónfosztás a francia női labdarúgó-bajnokságban: a legutóbbi 14 évben aranyérmes Olympique Lyont megelőzve idén a Paris Saint-Germain végzett a tabella élén, fennállása során először.

 

A párizsi sztárcsapat azzal alapozta meg a bajnoki címét, hogy a most véget érő bajnokságban két mérkőzésen négy pontot szerzett a Marozsán Dzsenifert is soraiban tudó Lyonnal szemben (1–0, 0–0). Az utolsó fordulóban a PSG otthon 3–0-ra nyert a Dijon ellen, ezzel megőrizte egypontos előnyét a tabella élén az OL előtt, és veretlenül (20 győzelem, 2 döntetlen) lett bajnok.

A fővárosi együttes ebben az idényben a Bajnokok Ligájában is borsot tört Marozsánék orra alá, a negyeddöntőben 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góljának köszönhetően búcsúztatta a Lyont, amely 2007 óta sorozatban 14-szer nyerte meg a francia bajnokságot.

Ami Marozsán Dzsenifert illeti: a magyar származású középpályás – aki a Fleury felett aratott 8–0-s pénteki siker alkalmával csereként beállva két gólpasszt adott – az év második felében a Lyon amerikai partnercsapatánál, az OL Reign együttesénél szerepel majd kölcsönben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik