Női Eb: a címvédő hollandok ászának is véget ért a torna

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 23:06
null
Lieke Martens számára véget ért az Európa-bajnokság (Fotó: Getty Images)
Nem léphet már pályára az idei Európa-bajnokságon Lieke Martens, a címvédő holland női labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb sztárja – számolt be róla a helyi sportági szövetség a hivatalos honlapján.

 

A 29 éves szélső a hollandok utolsó, Svájc elleni csoportmérkőzésén (4–1) szenvedett lábsérülést. Ennél pontosabb diagnózist a szövetség nem közölt, csak annyit, hogy Martens kedd este már el is hagyta a válogatott edzőtáborát.

Az idén nyáron Barcelonából a Paris Saint-Germainbe igazoló támadó a 2017-es Európa-bajnokság döntőjében gólt szerzett a Dániával szemben 4–2-re megnyert meccsen, és megválasztották a kontinenstorna legjobb játékosának.


A hollandoknak nincs szerencséjük a sérülésekkel és a megbetegedésekkel az idei Eb-n: első számú kapusuk, Sari van Veenendaal már a nyitó meccsen kidúlt vállsérülés miatt, míg klasszis csatáruk, az Arsenalt erősítő Vivianne Miedema megfertőződött a koronavírussal, ezért a második és a harmadik csoportmérkőzésen sem játszhatott – és nincs rá garancia, hogy a Franciaország elleni szombati negyeddöntőre meggyógyul.

És ha már a franciák… Ők néhány nappal ezelőtt Martens jövőbeni csapattársát, Marie-Antoinette Katotót veszítették el súlyos térdsérülés miatt.

13. NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ PROGRAMJA
NEGYEDDÖNTŐ
Július 20., 21.00, Brighton & Hove
Anglia–Spanyolország
Július 21., 21.00, London (Brentford)Németország–Ausztria
Július 22., 21.00, Leigh
Svédország–Belgium
Július 23., 21.00, Rotherham
Franciaország–Hollandia
ELŐDÖNTŐ
Július 26., 21.00, Sheffield
Svédország/Belgium–Anglia/Spanyolország
Július 27., 21.00, Milton Keynes
Franciaország/Hollandia–Németország/Ausztria
DÖNTŐ
Július 31., 18.00, London (Wembley Stadion)
1. elődöntő győztese–2. elődöntő győztese
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik