NL: „Ott leszünk az Eb-n!” – véli a 3 meccsen 1 gólt szerző csapat edzője

Vágólapra másolva!
2018.10.18. 14:13
null
Martin O'Neill önbizalmára nem lehet panasz (Fotó: AFP)
A cím alapján írásunk akár Joachim Löwről is szólhatna, ám az idézet nem a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányától származik, hanem a Nemzetek Ligáját a 2014-es világbajnokhoz hasonlóan (3 meccs, 1 gól, 1 pont) kezdő Írországot irányító Martin O'Neilltől.

 

Sok kritika érte az utóbbi időben Martin O'Neillt, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát módszerei és játékfilozófiája miatt. Ráadásul az eredmények is elmaradtak eddig a Nemzetek Ligájában: a B-liga 4. csoportjában szereplő együttes három mérkőzésen egy pontot szerzett (mint az A-ligában Németország), így a kiesés szélére sodródott. A nemzeti csapatot öt éve irányító szakember ennek ellenére derűlátó.

„Nehéz időszakot élünk most át, a fontos gólok elmaradnak. De ne kérdőjelezzék meg a sikeréhségemet. Ugyanolyan elszánt és kitartó vagyok edzőként, mint játékosként is voltam. A válogatottnál töltött öt évem legnagyobb kihívása előtt állok, de készen vagyok nyerni. Ott leszünk az Európa-bajnokságon, biztos vagyok benne. Hogy miért? Mert jó edző vagyok” – idézi a Telegraph az optimista Martin O’Neillt.

A lap információi szerint az ír szövetségnél (FAI) nem téma O'Neill menesztése, ugyanakkor segítője, Roy Keane távozhat.

„Mindig benne van a levegőben, hogy Roy visszatér a klubfutballba. Elfogadjuk, bárhogy is dönt. Ugyanakkor mindig nagyon hűséges volt, sohasem hagyott cserben. Ismerik őt, ahogy én is. Mindig győztes alkat volt, nagy sikerekre lehetünk képesek közösen. Jelenleg hiányzik a helyes csapatszellem a válogatottnál, de a fiúk elhivatottak, és tudom, hogy többre képesek” – zárta mondandóját O'Neill.

A bennmaradásért küzdő Írország az utolsó fordulóban Dániába látogat a Nemzetek Ligájában (november 19.), és akkor maradhat bent a B-ligában, ha legyőzi északi ellenfelét, valamint előtte három nappal Dánia kikap Walestől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik