NL: kerékpár helyett futball – Marco Pantani szülővárosában száll meg az olasz válogatott

PIETSCH TIBOR (Cesenatico)PIETSCH TIBOR (Cesenatico)
Vágólapra másolva!
2022.06.06. 17:19
null
Itt száll meg az olasz válogatott (Fotók: Szabó Miklós)
Kerékpár helyett futball – Marco Pantani szülővárosában száll meg a mieink elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő olasz labdarúgó-válogatott.

 

Pünkösdhétfőn világsztárok fogadására készült Cesenatico. A kedd esti, Olaszország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésnek otthont adó Cesenától alig húsz kilométerre fekvő tengerparti kisvárosban kivételesen nem a kerékpár, hanem a futball szolgáltatta a fő témát. Jóllehet a valaha élt egyik legnagyobb bringás, a Cesenaticóból származó, 1998-ban a Giro d'Italiát és a Tour de France-t is megnyerő, 2004-ben, 34 évesen kábítószer-túladagolásban elhunyt Marco Pantani emlékét őrző múzeumnak ezen a napon is akadtak látogatói, ezúttal a Grand Hotel da Vinci vendégei kerültek a figyelem középpontjába.

S az EN 158CV rendszámú autóbusz kora délután be is gördült a bűbájos településre. Tegyük hozzá, hogy rendőri kíséret mellett. A fokozott óvatosság persze érthető volt: az égszínkék jármű Európa-bajnok labdarúgókat szállított – amiről az oldalán annak rendje és módja szerint aranybetűkkel virító CAMPIONI D’EUROPA felirat is árulkodott.

Úgy ám, a tavalyi kontinenstorna győztese Cesenaticóban vert tanyát, az üdülőváros egyik csendesnek vélt végén. Más kérdés, hogy a Roberto Mancini vezette válogatott érkezését kiszúró, éppenséggel Cesenaticóban tartózkodó magyar szurkolók mosolyogva megjegyezték, gondoskodnak arról, hogy Jorginhóéknak ne legyen nyugodalmas éjszakájuk…

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az egyen- és civil ruhás rendőrök által is őrzött ötcsillagos hotelbe lehet-e még szobát kivenni hétfőről keddre – hogy, hogy nem, a világhálós foglalási rendszer azt mutatta, hogy ebben az időszakban nincs kiadó helyiség. Máskor persze van – már ha valaki nem sajnál 126 ezer forintot egy éjszakára. Jó, a reggeli benne van az árban…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik