NL: a Dortmund játékosa kikerült a belga keretből

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.05. 11:50
null
Meunier a Dortmund hétvégi bajnokiján sérült meg (Fotó: AFP)
Thomas Foket került be a sérülés miatt hiányzó Thomas Meunier helyére a belga labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája négyes döntőjére készülő keretébe – írja az MTI.


A belga szövetség keddi bejelentése szerint a 30 éves, 52-szeres válogatott jobbhátvéd térde sérült meg a Borussia Dortmund hétvégi bajnokiján. Ugyan elutazott a válogatott edzőtáborába, ám az ottani vizsgálatok megerősítették: Roberto Martínez, a világranglistát vezető nemzeti csapat szövetségi kapitánya nem számíthat a játékára. A belgák csütörtökön a világbajnok franciákkal játszanak a fináléba kerülésért, Meunier helyére pedig a hétszeres válogatott Foket, a Reims játékosa került be.

A másik ágon az elődöntőben szerdán a házigazda, Európa-bajnok olasz válogatott a spanyol csapatot látja vendégül, a bronzmérkőzésre és a döntőre vasárnap kerül sor.

Meunier a harmadik dortmundi futballista, aki sérülés miatt kihagyja hazája válogatottjának mérkőzéseit: hétfőn hasonló okból Erling Haaland a norvég, Gregor Kobel a svájci keretből került ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik