NK Osijek: újabb játékosokat igazolt az eszéki klub

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.01.06. 17:44
null
Kleinheisler László csapata tovább erősít (Fotó: NK Osijek)
Címkék
Néhány órával azt követően, hogy a 19 éves montenegrói korosztályos válogatott labdarúgó, Nikola Janjic aláírhatta négyéves szerződését az NK Osijekkel, Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője két újabb játékost is bemutathatott a sajtó képviselőinek az eszékiek stadionjában: Kristian Fucakot és Mihajlo Baicsot.

 

Nikola Janjic helyzete némileg eltérő a másik két futballistáénál, mivel a bal oldali védő az elkövetkezendő hónapokra kölcsönszerződése értelmében még visszatér eddigi csapatához, a hazájában listavezető Szutjeszka Niksicshez.

Kristian Fucak 23 éves támadó és a horvát második ligát vezető HNK Orijent legénységétől érkezett a másodosztály legjobb teljesítményt nyújtott játékosaként új állomáshelyére, a szerb első ligás FK Csukaricskitől pedig a huszadik életévében járó – horvát állampolgársággal is bíró – Mihajlo Baics tette át székhelyét Eszékre. Utóbbi elsősorban az NK Osijek II gárdájában bizonyíthatja, hogy idővel a nagy csapat segítségére lehet – már a közeljövőben. Az átigazolások kapcsán felröppent, hogy az Osijek bosnyák utánpótlás válogatott belső védője, Adrian Leon Barisic az olasz első osztályt megcélzó Frosinone-hoz kerülhet kölcsönjátkosként, de egyelőre ez még nem realizálódott. A védők kérdésköre kapcsán is kerülhetett szóba Domagoj Vida érkezésére az észékiekhez, a 32 éves világbajnoki ezüstérmes azonban egyelőre aligha tér vissza nevelőegyütteséhez.

„Olyan kaliberű játékosnak a megszerzése, mint Vida, még nem az Eszék szintje – foglalta össze Bjelica. – Ugyan már harminc év feletti, de olyan színvonalat képviselő csapatokkal, mint amilyen a Besiktas is, mi még aligha versenyezhetünk. Ugyanakkor az átigazolási piacon több futballistával is kapcsolatban állunk, hiszen vannak azért olyan posztok, amelyekre elkelne a variációs lehetőségeink bővítése.”

Szombaton a bajnokságban harmadik Osijek hazai környezetben a másodosztályú BSK Bijelo Brdo ellen vívja idei első felkészülési találkozóját, hogy január 10-én aztán megkezdje poreci edzőtáborát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik