Nike Premier-kupa: nem ment a Vasas fiataljainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.04. 07:05
Gyengére sikerült a Vasas Kubala Akadémia U15-ös csapatának második napja a bécsi Nike Premier-kupán. A piros-kék akadémisták a csoportmeccseken két vereséget szenvedtek, előbb az izraeli Maccabi Tel-Avivtól, majd a finn Espoótól kaptak ki, egyaránt 2–0-ra. Miután a délutáni helyosztón is alulmaradtak a Stabaekkel szemben, az utolsó hely elkerüléséért játszhatnak vasárnap délelőtt, az ellenfél a török Boluspor.

Szombaton nemhogy vastaps, egyetlen elismerő csettintés sem kísérte az öltözőbe igyekvő Vasas akadémistáit – sajnos a Nike Premier-kupa európai döntőjében a magyarországi selejtezőt megnyerő angyalföldiek mindhárom találkozójukon elbuktak.

Az U15-ös klubtorna – amelynek első három helyezettje vehet részt a manchesteri világdöntőben – szombati napja csupa keserűséget rejtett, még úgy is, hogy a piros-kékek ezúttal is technikás, néhány igencsak tetszetős adogatással tarkított futballt produkáltak, sajnos azonban mindenfajta átütőerő nélkül. A délelőtti csoportmeccsek során el előbb az addig nyeretlen Maccabi Tel-Avivtől kaptak ki 2–0-ra, majd a finn Espoo is túl nagy falatnak bizonyult (0–2).

Miután az első játéknapon a horvát Osijek és a szlovén Krsko is felülmúlta a magyarországi Premier-kupa fináléjában az MTK-t legyőző Fáy utcaiakat, a húszcsapatos torna folytatásában csak a tizenhetedik helyért küzdhettek a mieink.

Változást az eredményességben azonban a délután sem hozott, ezúttal a norvég Stabaek páholta el a magyarokat 3–0-ra. Ami azt jelenti, hogy a Vasas Kubala Akadémia rúgott gól nélkül, tízet kapva mérkőzhet vasárnap reggel a török Bolusporral, hogy elkerülje az igencsak kellemetlen huszadik helyet.

A torna erejét persze jelzi, hogy egy török együttessel kénytelen mérkőzni az utolsó előtti pozícióért, de hát a Nike Premier-kupát nem hiába nevezik a korosztály klubvilágbajnokságának.

Ahol persze kiderült: miután legjobb utánpótlás-csapataink odahaza nem kényszerülnek arra, hogy folyamatosan magas tempóban játsszanak, kellőképp dinamikusan és agresszívan futballozzanak, a nemzetközi porondon kevésnek találtatnak. Még ha a valóban klassz passzjáték kedves is a szemnek.

Kár, hogy a gól még inkább.

NIKE PREMIER-KUPA
A SZOMBATI JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI
A-csoport

Austria Wien (osztrák)–Zürich (svájci) 1–1
Feyenoord (holland)–Boluspor (török) 1–0
Austria Wien–OFK Beograd (szerb) 1–0
Zürich-Boluspor 0-0

B-csoport
Osijek (horvát)–Espoo (finn) 4–0
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Vasas 2–0
Osijek–Krsko (szlovén) 1–0
Espoo–Vasas 2–0

C-csoport
Bröndby (dán)–Sturm Graz (osztrák) 2–0
Sparta Praha (cseh)–Genk (belga) 2–0
Sturm Graz–Atromitosz (görög) 4–0
Bröndby–Sparta 2–0

D-csoport
Dinamo Moszkva (orosz)–Hrvatski Dragovoljac (horvát) 2–1
Malmö (svéd)–Stabaek (norvég) 3–0
Progres Kraków (lengyel)–Hrvatski Dragovoljac 2–1
Malmö–Dinamo Moszkva 2–1


A 17-20. helyért
Atromitosz–Boluspor 2–1
Stabaek–Vasas 3–0

A 9-16. helyért
Zürich–Genk 0–0 – tizenegyesekkel: 4–3
Maccabi Tel-Aviv–Hrvatski Dragovoljac 1–1 – tizenegyesekkel: 6–5
OFK Beograd–Sparta Praha 1–0
Progres Kraków–Espoo 0–0 tizenegyesekkel: 4–2

Az 1-8. helyért
Sturm Graz–Austria Wien 1–0
Feyenoord–Bröndby 1–0
Dinamo Moszkva–Osijek 2–0
Malmö–Krsko 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik