Nigéria: Otigba álma egyre közelebb, hamarosan behívhatják

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 07:34
null
Otigba Kenneth (balra) hamarosan bemutatkozhat a nigériai válogatottban (Fotó: AFP)
Otigba Kenneth, a holland élvonalbeli Heerenveen magyar-nigériai kettős állampolgárságú védője hamarosan meghívót kaphat a nigériai válogatottba.

 

 

Mint ismert, a Nigériában született, de Gyulán és Békéscsabán nevelkedő 23 éves futballista korábban eldöntötte, hogy bár végigjárta a magyar korosztályos válogatottakat (sőt csapatkapitány is volt), a felnőttek között Nigéria színeiben kíván szerepelni.

A BBC nemrég adta hírül, hogy Otigba, az Arsenalt erősítő Chuba Akpom, illetve a wolverhamptonos Dominic Iorfa hamarosan debütálhat a nigériai nemzeti csapatban. A Heerenveen védője elmondta, a pályára lépéshez szükséges papírokat beadta, a labda az afrikai ország szövetségének térfelén pattog.

„Számos mérkőzést játszottam a magyar korosztályos csapatokban, de hivatalos levélben tájékoztattam a magyar és a nigériai szövetséget, hogy – amennyiben lehetőséget kapok – a nigériai válogatottban szeretnék futballozni – idézi az allnigeriasoccer.com Otigbát. – Van nigériai útlevelem és minden szükséges teendőt elintéztem, hogy hivatalosan is játszhassak.”

A portál azt írja, Otigbát értesítették arról, hogy amint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) engedélyt ad, a középhátvéd meghívót kap a „Szuper Sasoktól”.

„Rettentően örülök, még akkor is, ha tudom, egyelőre nem leszek alapember. Tisztában vagyok vele, ha klubomban rendszeresen játszok és a legjobbamat nyújtom, akkor lesz lehetőségem bizonyítani. Régi álmom, hogy a Nigériát képviseljem, hiszem, hogy erősítést jelentek a védelemben.”

„Többször megkerestek a magyar válogatott részéről, de mindig ugyanazt válaszoltam: az álmom a Nigéria” – tette hozzá Otigba.

A Kadunában született játékos ebben az idényben 31-szer szerepelt a holland élvonalban, s három gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik