Neymar megzavarta volna Szoboszlait; Milákból mém lett az olimpiai arany után

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.31. 15:43
null
A bíró nem finomkodott… (Fotó: AFP)
2021-ben is számos olyan történet volt a sportvilágban, amely megnevettette olvasóinkat. Az év utolsó napjain négyrészes sorozatunkban ezekből a sztorikból elevenítjük fel a legemlékezetesebbeket. Az utolsó részben felelevenítjük, amikor Neymar megzavarta volna Szoboszlai Dominikot a Bajnokok Ligájában, valamint megnézzük, hogyan lett mém Milák Kristófból, miután olimpiai aranyat szerzett. Nem maradhatott ki a dühöngő bíró és a szemtelen játékos sem, akit végül kiütöttek.


Egészen elképesztő balhé alakult ki február közepén az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) az Ipswich Town–Northampton Town mérkőzésen. A 0–0-ra végződő találkozón a játékvezetőnél, Darren Drysdale-nél a 90. perc környékén telt be a pohár, amikor a mérkőzésen már a sokadik műesést vélte felfedezni.

Ekkor ugyanis Alan Judge, az Ipswich középpályása még ki is kérte magának, hogy miért nem kapott tizenegyest, s ezzel nagyon felhúzta Drysdale-t.


Az 50 éves bíró előbb a sípjába fújt, majd elindult a játékos felé, fejjel előre, s Judge egyetlen szerencséje az volt, hogy a többi futballista visszafogta a bírót…

Milák, a mém (Fotó: AFP)
Milák, a mém (Fotó: AFP)


Milák Kristóf elképesztő úszással, olimpiai rekorddal megnyerte a 200 pillangó döntőjét Tokióban. Az aranyérem bezsebelése után Milák reakciója körbejárta a világot…

Mivel a futam alatt egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ki csap elsőként a célba, a külföldi sportrajongók inkább Milák reakciójával voltak elfoglalva.

A magyar úszó arcáról ugyanis a döntő megnyerése után semmit sem lehetett leolvasni. Milák elképesztő lazaságából azonnal mém lett a közösségi oldalakon.

„Sírok, ez a magyar srác, Milák, kb. ilyen volt az arany megnyerése után…”


„Ha azt mondanám, ez a srác olimpiai bajnok lett, elhinnéd?”


„Milák, amikor megnyerte 200 pillangón az aranyérmet”


„Valaki szól Miláknak, hogy aranyérmet nyert?”


„Ja, olimpiai bajnok lettem és megdöntöttem az olimpiai rekordot…”


„Milák, miután megsemmisítette a teljes mezőnyt”


Neymar és Szoboszlai a tizenegyes elvégzése előtt (Fotó: Twitter)
Neymar és Szoboszlai a tizenegyes elvégzése előtt (Fotó: Twitter)


Novemberben a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig 2–2-t játszott a PSG-vel úgy, hogy az 59. percben csereként beálló Szoboszlai Dominik a 92. percben büntetőből szerzett góljával mentett meg egy pontot. A tizenegyes előtt Neymar próbálta megzavarni a magyar válogatott támadóját, ez azonban nem jött össze!

A lefújás után maga Szoboszlai mesélte el, mit is mondott neki Neymar a tizenegyes elvégzése előtt.

„Megkérdezte, biztosan berúgom-e a büntetőt, én pedig válaszoltam, hogy igen. Majd visszakérdezett: biztos? Annyit mondtam, hogy sosem hibázok!” – olvasható az UEFA hivatalos Twitter-oldalán.

A Leipzig 17-ese nem is hibázott, tökéletesen helyezett labdájára még Donnarumma sem érhetett oda, a német csapat pedig egy pontot otthon tartott a PSG-vel szemben.

 


 

Sorozatunkat végül egy videóval zárjuk le: az észak-amerikai egyetemi labdarúgó-bajnokságban a Duke egyik játékosa, Thorleifur Úlfarsson a győztes góljuk megszerzése után elkezdte kifigurázni az ellenfél kapusát. Ezt addig-addig folytatta, amíg az UCLA Bruinsból valaki fel nem öklelte őt. Az indulatok természetesen elszabadultak, a Duke játékosát letaroló Pietro Grassi a kiállítás sorsára jutott...

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik