Németország: Rummenigge a pénzügyi fair play megújítására szólít fel

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 14:58
null
Karl-Heinz Rummenigge (Fotó: AFP)
A Bayern München korábbi sportigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge szerint a pénzügyi Fair Play (FFP) megújítására és átlátható szankcionálásra lenne szükség az európai labdarúgásban.

 

„Szükségünk lenne a szigorú és következetes FFP 3.0-ra, amely magában foglalná a büntetési rendszert is” – vélekedett a bajor klub éléről júniusban távozó 66 éves szakember. Rummenigge úgy véli, az európai szövetség (UEFA) a sport- és pénzügyi szabályozás megújítása kapcsán „óriási feladat” előtt áll.

„Ha egy klub megsérti a szabályokat, nem mozoghat a szürke zónában, viszont tudnia kell, mire számíthat, egészen a Bajnokok Ligájából való kizárásig” – fogalmazott a Bayern korábbi első embere, aki szerint számos élklub közel áll a gazdasági összeomláshoz.

Rummenigge a játékosok bérének rögzítésére szólított fel, és kiemelte: a luxusadó önmagában nem lenne megoldás az óriási pénzeket megmozgató klubok esetében, mivel néhányuk a tulajdonosok és befektetők bőséges pénzösszegeivel gazdálkodhat. Közülük a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint említette példaként, ahol a pénz szerinte „mellékes”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik