Monaco: „Ordított, vegyük el a labdát, Henry sokkolt minket!”

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 10:10
Thierry Henry alig több mint három hónapig volt a francia élvonalbeli AS Monaco futballcsapatának vezetőedzője, ami sokak szerint leginkább annak volt köszönhető, hogy nem volt szerencséje. Korábbi játékosa, Alekszandr Golovin szerint azonban nagy gondok voltak a franciával…

Henry 2018 októberében vette át a Monaco irányítását, majd 2019 januárjában már fel is állították a kispadról. 2019 januárjában már fel is állították a kispadról.

A francia ikonnal a fedélzeten a hercegségbeliek 20 meccsükből mindössze négyet nyertek meg, ám sokak szerint ez nem feltétlenül volt Henry hibája, hiszen megnehezítette a munkáját, hogy egy szenvedő csapatot vett át, amelyet ráadásul állandó sérüléshullám sújtott.

Henry sokkolta játékosait (Fotó: AFP)
Henry sokkolta játékosait (Fotó: AFP)

A jelenleg is a Monacót erősítő Alekszandr Golovin szerint azonban nem ez volt az egyetlen gond.

„A legnagyobb probléma talán az volt, hogy Henry még mindig inkább játékosként tekintett magára, nem edzőként” – mondta egy orosz YouTube-videóban Golovin.

„Szinte minden edzés arról szólt, hogy az első percekben felhúzta magát azon, ahogy játszottunk, befutott a pályára, és megmutatta, mit kellene csinálni. Volt, hogy dühében felvette a labdát, lerakta a lába elé, és azt ordította, hogy próbáljuk meg elvenni tőle. Sokkolt minket, mert nem értettük, mit is szeretett volna látni tőlünk...” – tette hozzá az orosz középpályás.

Henry a menesztése óta nem vállalt munkát edzőként, sajtóhírek szerint a legvalószínűbb, hogy visszatér a belga válogatotthoz Roberto Martínez segítőjeként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik