MLS: sztárkosaras barátja szerint Thierry Henry New Yorkba igazol

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 09:40
Bár az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Red Bulls vezetői egyelőre nem árulták el, ki lesz az a sztárfutballista, akit csütörtökön bemutatnak, az NBA-ben kosárlabdázó Steve Nash egyértelművé tette: barátja, Thierry Henry a klub új igazolása.

„Thierry még ma is világsztár, és nagyszerű, hogy karrierjének ebben a szakaszában hajlandó ide jönni. Imádja Amerikát, imádja New Yorkot, s készen áll a kihívásra. Én mindenesetre el vagyok bűvölve, hogy mostantól napi kapcsolatban lehetek vele” – mondta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban kétszer az idény legjobb játékosának (MVP) megválasztott, jelenleg a Phoenix Sunsban játszó Steve Nash.

Henry a napokban jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a Barcelonától; a szakításnak ez a módja megkönnyíti szerződtetését más klubok számára. A 32 éves francia válogatott támadó tengerentúli játékáról már korábban hallani lehetett.

Erik Soler, a New York Red Bulls általános menedzsere nem erősítette meg Henry jövő heti szerződtetésnek hírét („egy név sem hagyja el a számat, amíg minden papírt alá nem írtunk”), ugyanakkor a klub egy sztár bemutatását jelentette be csütörtökre.

Nash nemcsak barátja Henrynak, hanem rajongója a labdarúgásnak is; a kanadai kosarasnak tulajdonrésze van az MLS-hez 2011-ben csatlakozó franchise-ban, a Vancouver Whitecapsben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik