MLS: „San Diego az esélyesebb a következő belépőnek”

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 19:02
null
Don Garbernél San Diego az esélyesebb (Fotó: Getty Images)
Don Garber, az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) vezetője reményei szerint jövő év első felében véglegesíthetik, hogy melyik város adja a liga 30. csapatát.

 

A sportvezető elárulta, hogy aktív megbeszéléséket folytatnak a csatlakozásról a két legfőbb jelölttel, San Diegóval, illetve Las Vegassal, és valamikor 2023 első felében a végleges döntést is meghozhatják.

Garber nem csinált titkot abból, hogy nála San Diego az esélyesebb, amely várost nagyszerű sportpiacnak és helyszínnek tartja. Hozzátette: Las Vegas esetében a nyári meleg okoz problémát, mert az „nagyon drága" fedett stadion igénybevételét teszi indokolttá.

San Diego felvételével Kaliforniát már négy csapat képviselné a ligában, az idén nagydöntős Los Angeles FC, a Los Angeles Galaxy, valamint a San Jose Earthquakes mellett.

Az MLS-ben idén 28 csapat szerepelt – ebből három volt kanadai –, és a programból már csak a döntő maradt hátra. A finálé közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor kezdődik, és a Gazdag Dánielt is foglalkoztató Philadelphia Union ellenfele az LAFC lesz.

Az 1996-ban 10 csapattal beindított ligában a bővítés 2007-től kapott lendületet, és jövőre már 29 együttes szerepel benne, a St. Louis City SC részvétele korábban eldőlt.

Garber 2020 februárjában jelentette be, hogy a mezőnyt tovább kell bővíteni, hiszen több város – Las Vegas és San Diego mellett akkor Indianapolis, Detroit és Phoenix – is jelezte csatlakozási szándékát.

A 2026-os világbajnokságnak az Egyesült Államok lesz a fő házigazdája, a társrendező Kanada és Mexikó mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik