MLS: Gabriel Heinze lett az Atlanta United vezetőedzője

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 20:24
null
Gabriel Heinze lett az Atlanta United vezetőedzője (Fotó: AFP)
Az olimpiai bajnok argentin Gabriel Heinze lett az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Atlanta United vezetőedzője – írja az MTI.

 

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint a 42 éves tréner szerződése két idényre szól.

Darren Eales klubelnök az egyik legjobb és legkeresettebb dél-amerikai edzőnek nevezte Heinzét, aki 2014-ben vonult vissza, majd a Godoy Cruzt, az Argentinos Juniorst és a Vélez Sarsfieldet irányította.

„Úgy gondolom, a futballfilozófiám összhangban van a klub elképzeléseivel. A rendszer és a felszereltség világszínvonalú, úgyhogy nagyon örülök az új kihívásnak” – mondta Heinze, aki középhátvédként a Manchester United, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain csapatában is szerepelt.

Angliában, Spanyolországban és Franciaországban is bajnok lett, a Bajnokok Ligájában 41 meccsen lépett pályára. Az argentin válogatottban 73 találkozón játszott, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon is negyeddöntős, a 2004-es és a 2007-es Copa Américán döntős volt a nemzeti együttessel. A 2004-es athéni olimpián az aranyérmes válogatott tagja volt, a nyitó meccsen betalált, az argentinok pedig az egész tornán nem kaptak gólt.

Az Atlanta United 2017 óta szerepel az MLS-ben, 2018-ban bajnok, tavaly pedig kupagyőztes lett. A csapatot előbb az argentin Gerardo Martino, majd a holland Frank de Boer, végül a skót Stephen Glass irányította.


(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik