MLS: az eddigi másodedző lett végül a befutó a NY Red Bullsnál

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 18:53
Hosszas keresgélés után végül az eddigi másodedző Mike Petkét nevezték ki az észak-amerikai profi labdarúgóligában, a Major League Soccerben szereplő New York Red Bulls vezetőedzőjének.

A korábbi Red Bulls-edző, Hans Backe szerződése lejárt, és sokáig keresték az utódját. A Videotontól távozó Paulo Sousát tartották a poszt egyik nagy esélyesének, de végül nem jött létre a megegyezés, mert a portugál szakember nem kapta meg a szükséges garanciákat. Az idő is sürgette a csapatot, amely egyedül állt edző nélkül az MLS-ben, a pótlást végül házon belül oldották meg. Videotontól távozó Paulo Sousát tartották a poszt egyik nagy esélyesének, de végül nem jött létre a megegyezés, mert a portugál szakember nem kapta meg a szükséges garanciákat. Az idő is sürgette a csapatot, amely egyedül állt edző nélkül az MLS-ben, a pótlást végül házon belül oldották meg.

Petke, a klub korábbi legkedveltebb játékosa két éve már másodedzőként erősítette a csapat szakmai stábját, 13 éves profi pályafutása alatt 1998 és 2002, valamint 2008 és 2010 között szerepelt a Red Bullsban.

„Mióta 1998-ban csatlakoztam a New Yorkhoz, ez a csapat állt a legközelebb a szívemhez. El sem hiszem, hogy megkaptam ezt az éltre szóló lehetőséget. Tudom, hogy sok munka vár ránk, és magasak az elvárások. Izgatottan várom az új feladatot, remélem sok örömöt tudunk szerezni a hűséges szurkolóinknak" – kommentálta kinevezését Petke.

A többek között a francia Thierry Henryt és az ausztrál Tim Cahillt a soraiban tudó Red Bulls a legutóbbi szezonban a negyeddöntőig jutott az MLS rájátszásában. A bajnoki címet a Los Angeles Galaxy szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik