MLS: a visszavonuló Beckham klubot vehet Amerikában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 11:54
A héten hivatalosan is bejelentette a visszavonulását David Beckham, a francia Paris Saint-Germain 115-szörös angol válogatott labdarúgója. A középpályás a búcsúját követően sem akar elzárkózni a futballtól, a BBC információi szerint visszatérhet Észak-Amerikába, ahol saját klubot vásárolhat.

A hírek szerint a játékos ügynökei már meg is kezdték a tárgyalásokat az észak-amerikai topliga, az MLS vezetőségével, hogy Beckham klubtulaj lehessen. A BBC szerint az egyik lehetőség erre az új New York-i csapat lehet, amely 2016-ban indulhatna először a bajnokságban, és amelyet a Manchester City labdarúgócsapatának tulajdonosa, Manszúr sejk is meg szeretne szerezni. A másik elképzelhető helyszín Miami lenne, amely egyelőre MLS-gárda nélkül van, azonban a jövőben tervezik egy klub alapítását.a Manchester City labdarúgócsapatának tulajdonosa, Manszúr sejk is meg szeretne szerezni. A másik elképzelhető helyszín Miami lenne, amely egyelőre MLS-gárda nélkül van, azonban a jövőben tervezik egy klub alapítását.

Beckham szerződésében egy külön záradék is szerepelt, amikor aláírt 2007-ben a Galaxyhoz. Ennek értelmében joga van a jövőben egy klub alapítására Észak-Amerikában, és kedvezőbb feltételek mellett nevezheti együttesét a bajnokságba.

„Valóban folynak a tárgyalások Beckham képviselőivel. Eljön majd az idő, amikor érvényesítheti ezt az opcióját, de jelenleg még nem tartunk ott" – nyilatkozta Dan Courtemanche, az MLS helyettes szóvivője.

Beckham az előző hétvégén bajnoki címet ünnepelhetett a PSG-vel, így ő lett az első angol játékos, aki négy különböző élvonalbeli bajnokságban is aranyéremig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik