Minifutball: véget ért a magyar csapatok BL-szereplése

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 09:43
null
A negyeddöntőben búcsúzott a minifutball BL-ben a Todor Pet Bau Team (Fotó: Országos Minifutball-szövetség)
A negyeddöntő jelentette a végállomást az EMF Bajnokok Ligájában a Todor Pet Bau Team minifutballcsapatának. A budapesti együttes két egészen drámai mérkőzést vívott meg a montenegrói Herceg Noviban, hiszen az izraeli Red Meatet emberhátrányban, Csoszánszki Dávid saját térfélről szerzett góljával győzte le, majd a montenegrói Sabornog a semmiből egyenlítve mentette hétméterespárbajra az összecsapást, melyet végül meg is nyert.

Az Országos Minifutball-szövetség beszámolója szerint a budapesti Todor harmadik helyen jutott tovább a csoportjából a minifutball Bajnokok Ligájában, így a nyolcaddöntőben a csoportelsőként végző izraeli Red Meat várt rá.

A hatalmas hőség ellenére nagy iramban kezdődő összecsapáson a magyar együttes az első félidő közepén Bita László okos góljával szerzett vezetést, de nem sokkal később az izraeliek egyenlítettek.

A második játékrész feszült hangulatban telt és Sós Márkót kiállította a játékvezető, amikor egy kontrát próbált megakadályozni, de nem ő, hanem a kapus, Sikur Lajos volt szabálytalan. Az eset miatt percekig állt a játék, mert a két játékvezető sem értett egyet, de végül helybenhagyták Sós kiállítását.

Az utolsó három percet így emberhátrányban volt kénytelen lejátszani a magyar csapat, amely hősiesen védekezett, aztán az utolsó pillanatokban Csoszánszki Dávid elé került egy lepattanó lövés, aki saját térfeléről lőtt a vészkapussal játszó izraeliek kapujába, beállítva a 2–1-es végeredményt és továbbjuttatva a Todort a negyeddöntőbe.

„Brusztolós találkozó volt, de csapatként működtünk, így összejött a győzelem. Hittünk abban, hogy nincs más opció, mint a siker. A gólom előtt csak annyi járt a fejemben, hogy eltaláljam a kaput. Sikerült már az Európa-bajnokságon is hasonló gólt szereznem. Most az első félidőben nem jött össze az emelés, a végén szerencsére igen, ezzel pedig el is tudtam dönteni a találkozót” – összegzett a nyolcaddöntő után a győztes gólt szerző Csoszánszki Dávid.

A legjobb nyolc között a Todor a montenegrói SB Sabornog ellen lépett pályára az elődöntőbe jutásért.

A magyar csapat jól kezdett és már az első félidőben előnybe került Bihari Dávid szabadrúgásgóljával. Bár a második játékrészben sem voltak helyzetei a montenegrói ellenfélnek, az utolsó másodpercekben a semmiből mégis egyenlíteni tudott és hétméterespárbajra mentette az összecsapást. Itt több körön keresztül egyik csapat sem hibázott, de aztán Sikur Lajos hiába védte a montenegrói lövést, a felpörgő labda egészen hihetetlen módon mégis a kapuban kötött ki, majd Barabás Miklós lövését már hárította a Sabornog kapusa, kiejtve ezzel a Todort a Bajnokok Ligájából.

EMF Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő

Todor Pet Bau Team–Red Meat (izraeli) 2–1 (1–1)
A magyar csapat gólszerzői: Bita László, Csoszánszki Dávid
Negyeddöntő
Todor Pet Bau Team–SB Sabornog (montenegrói) 1–1 (1–0) – hétméteresrúgások után továbbjutott a Sabornog
A magyar csapat gólszerzője: Bihari Dávid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik