Minifutball Eb: kiütés – nyolc gólt szereztek a mieink a törökök ellen

LIPÓTH NORBERT (Kassa)LIPÓTH NORBERT (Kassa)
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 18:30
null
Simán nyertek a mieink (Fotó: Minifutball Szövetség)
A magyar minifutball-válogatott 8–0-ra legyőzte Törökországot a kassai Európa-bajnokságon. A mieink ezzel a sikerrel bejutottak a legjobb 16 közé, s szerdán folytatják a tornát – az még nem dőlt el, ki lesz az ellenfél.


A magyar válogatott abban a tudatban léphetett pályára Törökország legjobbjai ellen, hogy amennyiben győz, megvan a csoportból való továbbjutás. A törökök a kvartett utolsó helyén nulla ponttal, tizenegy kapott és csupán két lőtt góllal várhatták a mieink elleni összecsapást.

Nagy Lajos tanítványai, ahogy az eddigi csoportmeccsek során, úgy most is támadószellemben kezdték a találkozót. A 4. percben Dunai András átadását követően, Bozsoki Imre előtt adódott nagy lehetőség, majd egy perccel később Dunai lőhetett kapura, de a kapufát találta el. A 10. percben megint csak nem állt mellénk a szerencse, Barabás Miklós próbálkozása után, újra a kapufa segítette a törököket. A következő lehetőség is mieink előtt adódott, Juhász Roland távoli lövés szállt nemsokkal a kapu fölé.

A magyar helyzetek a 15. percben érettek góllá, ekkor Juhász készítette le lövésre a labdát Bita Lászlónak, aki okosan a hosszú alsóba lőtt. Ekkor érezhetően átszakadt egy gát, amely még jó néhány magyar gólt eredményezett. Pillanatokkal később Suscsák Máté csapott le egy kipattanó labdára, és megduplázta a magyar előnyt, majd a 21. percben Bita centerezésére Kovács Gergely érkezett a kapu torkában, és lőtte be az újabb magyar találatot. A Nagy-csapat nem bírt leállni a góllövéssel, két perccel a félidő vége előtt Bita újabb gólja, már a négygólos magyar vezetést jelentette.

A második játékrészben is motivált volt a válogatott. A félidő Kövesdi Zsombor lövésével indult, majd a 28. percben Suscsák vehette át teljesen üresen a kapu előterében a labdát, és senkitől sem zavartatva a hálóba lőtt. Ez volt a magyar center negyedik gólja az Európa-bajnokságon. A 32. percben Lovász Bence lövése, már a harmadik kapufát eredményezte a mieink részéről. Hat perccel később, már semmi sem mentette meg a törököket a bekapott góltól – egy remek szabadrúgás-kombinációt követően – Barabás Miklós is feliratkozott a góllövők közé.

A következő percekben újabb magyar kapufák következtek. Előbb Bozsoki, majd Kovács is nagyon közel járt a gólhoz, de Fortuna nem állt melléjük. A találkozó végéhez közeledve sem állt le a Nagy-csapat. A 47. percben, Barabás saját maga második, csapata hetedik gólját lőtte be. Az első valamirevaló török helyzetre negyvenöt percet kellett várni, de a tornán debütáló Bohony Bálint védeni tudott. A véghajrában Bita újabb gólpasszt jegyezhetet, ezúttal Dunait szolgálta ki, aki góljával beállította a 8–0-s végeredményt.

A magyar csapat ezzel a nagyszerű sikerrel továbbjutott csoportjából, és a 21:45-kor kezdődő Ukrajna–Portugália meccs végeredményétől függően dől majd el, hogy ezt elsőként vagy másodikként teheti-e meg.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG, KASSA
D-CSOPORT
3. FORDULÓ
Magyarország–Törökország 8–0
Gólszerző:
Bita (15., 23.), Suscsák (16., 29.), Kovács (21.), Barabás (38., 45.), Dunai (50.)

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik