Milliókkal csábítják az oroszok Capellót

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 20:54
null
Capellót az oroszok csábítják - de 2012-ig szerződése van (Fotó: Reuters)
A Szovjetszkij Szport értesülései szerint az Orosz Labdarúgó-szövetség képviselői (RFU) múlt héten Londonban tárgyalásokat folytattak Fabio Capellóval, az angol válogatott szövetségi kapitányával. Az RFU a dél-afrikai világbajnokság után szeretné „átcsábítani" a kitűnő olasz szakembert.

A szbornaja magyarországi döntetlenjével véget ért Guus Hiddink regnálása, jöhet az újabb nagy név: az Orosz Labdarúgó-szövetség vezetői puhatolózó tárgyalásokat folytattak Londonban Fabio Capellóval.

A szövetség elnöke, Szergej Furszenko múlt héten utazott Londonba, hogy „informális megbeszélést" folytasson Capellóval a Stamford Bridge-en. A Szovjetszkij Szport szerint az olasz szakember az első számú jelölt Hiddink utódjaként. Az oroszok dolgát megnehezíti, hogy Capello 2007 decemberében 4 és fél éves szerződést írt alá az angolokkal, így ki kellene vásárolni kontraktusából.

A rutinos trénert elsősorban jobb fizetéssel kecsegtethetik az oroszok: Capello jelenleg 6 millió fontot kap évente, de ennek az összegnek adózás után csak a felét kapja kézhez, míg Hiddink fizetése évi 6.3 millió font, de kedvezőbb az adókulcs (ráadásul egy évig adómentes volt a jövedelme).

Az RFU jelöltjei között szerepel még másik két kitűnő olasz szakember, Marcello Lippi és Luciano Spalletti is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik