Mexikó: megcsapta a riportert, kirúgták a sikerkapitányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.29. 08:44
null
Miguel Herrera győzelmet ünnepelt a válogatottal az Arany-kupán, ám aztán nagy butaságot csinált (Fotó: AFP)
Kirúgták a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Miguel Herrerát azt követően, hogy az Arany-kupa-győzelem után egy repülőtéri incidens során megütötte az egyik televízió-társaság riporterét.

 

A mexikói válogatott épp Philadelphiából indult volna hazafelé, amikor a beszámolók szerint Herrera megütötte a TV Azteca riportere, Christian Martinoli nyakát. Az As Mexico információi szerint Herrera összeszólalkozott a csapatát az egész Arany-kupa során kritizáló Martinolival a repülőtéren, és az ütés előtt azt mondta neki, ki kellene menniük a terminál elé az utcára, hogy „elrendezzék az ügyet, ahogy el kell azt rendezni”.

„Miután meghallgattam a kollégáimat, úgy határoztam, hogy felmentem Miguel Herrerát a szövetségi kapitányi poszt ellátása alól – jelentette be Decio de María, a szövetség elnöke. – Nem egyszerű a döntés, de ez a korrekt. A mérkőzések sosem érnek véget, és ezt a közszereplőknek mindig észben kell tartaniuk. Az eredmények nem nőhetik túl a pozíciónkat, a szabályokat és a jogokat.”

Menesztése bejelentése után Herrera közleményben kért bocsánatot a játékosaitól, a stábtól, a szurkolóktól, a szövetségtől és a médiától a viselkedése miatt, amely során „fájdalmas incidensbe került egy kommentátorral”.

Herrera 2013 októbere óta irányította az El Trit, a tavalyi világbajnokságon a tizenhat közé vezette a válogatottat, az idei Copa Américán viszont elmaradt a várakozástól, csoportutolsóként kiesett, míg az Arany-kupa-menetelés során a szerencse is segítette, Costa Rica és Panama ellen is hajrában kapott vitatott büntetőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik