Marseille: spanyol válogatott kapus a hatodik nyári érkező

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 15:54
null
Pau López a spanyol válogatott edzésén (Fotó: AFP)
Az Olympique Marseille hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott az AS Romával Pau López kölcsönvételéről. A 26 éves spanyol kapus egyelőre az idény végéig került a francia klubhoz, az OM-nek pedig jövő nyáron opciós joga lesz játékjoga megvásárlására is. 

 

 

A kétszeres válogatott spanyol kapus a Marseille hatodik nyári érkezője.

Pau López korábban az Espanyol, a Tottenham és a Real Betis játékosa is volt. Az AS Roma két éve 23 millió euróért cserébe vásárolta meg a sevillaiaktól. Rómában az első évében számított kezdőjátékosnak, ám a 2020–2021-es idényben elvesztette biztosnak tűnő helyét a kapuban, tavasszal pedig meg is sérült, így az utolsó öt fordulóban csupán a lelátóról szoríthatott a társaknak.

A nyártól José Mourinho által edzett Roma múlt héten jelentette be a portugál válogatott Rui Patrício szerződtetését, innentől kezdve csupán formalitásnak tűnt, hogy Pau López búcsúja mikor lesz hivatalos.

A spanyol kapus szerződése egyébként 2024 nyaráig szól az olasz fővárosban, piaci értékét 10 millió euróra becsüli a Transfermarkt és a Marseille állítólag első körben 750 ezer eurót fizetett érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik